Artikkeli: Uutiset 2013–2018

21.2.2015 klo 08:33

Vasemmistonuoret: Maksuton ehkäisy tuo säästöjä

Vasemmistonuoret_Lippu_(900x600)_(CM)TAMPEREEN VASEMMISTONUORET vaatii, että Tampereen kaupunki tarjoaa nuorille maksuttoman ehkäisyn. Nuorille tarjottava maksuton ehkäisyneuvonta ja ehkäisyvälineet edistävät seksuaaliterveyttä sekä nuorten kokonaisvaltaista hyvinvointia ja vähentävät aborttien määrää.

‒ Nuorten maksuttomasta ehkäisystä on hyviä kokemuksia niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Esimerkiksi Raumalla maksuttomien ehkäisyvälineiden tarjoaminen nuorille on johtanut nopeasti aborttien ja seksitautien vähenemiseen, huomauttaa Tampereen Vasemmistonuorten puheenjohtaja Visa Savolainen.

Tampereella ehkäisyneuvonta on nuorille maksutonta, mutta ehkäisyvälineet nuoret joutuvat maksamaan ensimmäisten kuukausien jälkeen itse. Esimerkiksi e-pillerit voivat maksaa useita kymmeniä euroja kuukaudessa. Monet nuoret ovatkin kertoneet ehkäisyvälineiden korkean hinnan pääasialliseksi syyksi ehkäisyn laiminlyömiseen.

‒ Rauman malli on tuonut myös kaupungille suoria säästöjä vähentyneiden aborttien ja seksitautien myötä. Maksuttomien ehkäisyvälineiden tarjoaminen edistää nuorten hyvinvointia ja kaupungin taloustilannetta. Ei ole mitään syytä olla tarjoamatta maksutonta ehkäisyä nuorille, Savolainen kertoo.

 

Lisää aiheesta:
ilmainen ehkäisy käänsi Rauman aborttiluvut laskuun (YLE 19.2.)

|||

Kuva: Cai Melakoski

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *