Artikkeli: Uutiset 2013–2018

31.8.2015 klo 13:16

Visa Savolaiselle 173 vuorokautta vankeutta

Totaalikieltäytymisen taustalla on vahva yhteiskunnallinen näkemys ja vallitsevan järjestelmän kritiikki, kertoo Visa Savolainen
Totaalikieltäytymisen taustalla on vahva yhteiskunnallinen näkemys ja vallitsevan järjestelmän kritiikki, kertoo Visa Savolainen

 

Toimittaja: CAI MELAKOSKI Kuva: TIINA HEIKKILÄ
‒ Perjantai oli siitä eriskummallinen päivä, että mut tuomittiin Itä-Uudenmaaan käräjäoikeudessa 173 vuorokauden ehdottomaan rangaistukseen, toteaa Visa Savolainen tämänpäiväisessä Facebook päivityksessään. Päivitys on linkitetty asiasta kertovaan uutiseen Kansan Uutisten verkkolehdessä.

Vasen Kaista julkaisi maaliskuussa Tiina Heikkilän kirjoittaman haastattelun, jossa Savolainen perusteli päätöstään kieltäytyä asepalvelusta. Tuolloin Tampereen vasemmistonuorten puheenjohtajana toiminut Savolainen kertoi kieltäytyvänsä, koska kilpavarustelu ja militarismi pitäisi purkaa. Savolainen ei halunnut tukea koneistoa omalla toiminnallaan.

Savolainen tiesi, että totaalisesta kieltäytymisestä seuraa 173 vuorokauden vankeusrangaistus. Hän toivoi voivansa suorittaa rangaistuksensa valvontarangaistuksena, pitämällä jalkapantaa, jolla liikkumista valvotaan. Tämä toive toteutuu.

Armeijan tilalle Savolainen rakentaisi vapaaehtoisuuteen perustuvan kansalaispalvelumallin.

Lue lisää:
Siviilipalveluksesta kieltäytynyt sai 173 vuorokauden rangaistuksen (Kansan Uutiset 31.8.2015)
Visa Savolainen päätti sivarin sijaan totaalikieltäytyä (Vasen Kaista 11.3.2015)

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *