Artikkeli: Uutiset 2013–2018

14.9.2015 klo 14:16

Keskustorilta mielenosoitukseen kello 7.30

Stop-kooste

Teksti: CAI MELAKOSKI
Työpaikat ovat ensi perjantaina hiljaisia, mutta väki liikkuu Helsingin Rautatientorilla kello 11 alkavaan palkansaajien suurmielenosoitukseen. Tampereelta ja matkan varrelta saa maksuttoman kyydin Helsinkiin ja takaisin. Ammattiyhdistysten kustantama kyyti lähtee Keskustorilta kello 7.30. Lähtöaikaa on varhennettu tänä aamuna.

Mielenilmaisuun voi osallistua vaikka Helsinkiin ei matkustaisikaan, osallistumalla seisakkeihin tai ulosmarsseihin omalla työpaikallaan.
‒ Oikeus ilmaista mieltä katsotaan työntekijöiden perusoikeudeksi, ja se on tunnustettu perustuslaissa. Työntekijöillä on siis aina laillinen oikeus toimeenpanna poliittinen mielenilmaus, jolla pyritään vaikuttamaan laajemmin yhteiskunnalliseen päätöksentekoon. Poliittista mielenilmausta ei voi rajoittaa työrauhavelvollisuudella ja siitä ei tarvitse esimerkiksi ilmoittaa etukäteen, kertoo palvelualojen ammattiliitto PAM verkkosivuillaan.

‒ PAM kehottaakin kaikkia palvelualojen työntekijöitä osallistumaan mielenilmaukseen lopettamalla työnteon klo 11.00 – 13.00 välisellä ajalla tai siksi ajaksi, kun osallistuu Helsingin Rautatientorilla olevaan mielenilmaisuun.

Kaikki voivat myös osallistua mielenosoitukseen lähettämällä terveisiä Juha Sipilälle, Alexander Stubbille ja Timo SoinillePalkansaajien keskusjärjestöt ovat avanneet internetissä adressin, jossa puolustetaan sopimisen oikeutta ja vastustetaan työehtojen yksipuolista heikentämistä. Linkki Terveisiä hallitukselle -adressiin löytyy jutun lopusta.

 

Ruutukaappaus sivulta, jolla voi ilmoittautua Tampereelta lähtevään kyytiin.
Ruutukaappaus sivulta, jolla voi ilmoittautua Tampereelta lähtevään kyytiin.

 

Lue lisää muualta verkosta:

Ilmoittautuminen maksuttomaan kyytiin Tampereelta ja matkan varrelta
Bussikuljetus Stop-mielenilmaisuuteen Tampereelta Facebook-tapahtumasivu

Terveisiä hallitukselle adressi

#Stop yhteisösivu Facebookissa
#Stop tapahtumasivu Facebookissa

stop2

 

*

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *