Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

23.10.2015 klo 09:22

Torni Gallerian toinen vuosi

Juha Merta kertoo töistään Tornin 18. kerroksessa.
Juha Merta kertoo töistään Tornin 18. kerroksessa.

 

Teksti ja kuvat: MARJA-LIISA TORNIAINEN
Tampereen uusi maamerkki, Solo Sokos Hotel Torni on juuri viettänyt yksivuotissynttäreitä. Samalla on myös aloittanut toisen vuotensa Torni Galleria, jossa Tampereen Taiteilijaseuran jäsenet esittelevät töitään hotellin asukkaille. Jokaisessa kahdessakymmenessäkahdessa kerroksessa on eri taiteilijan työt. Yhdessä kerroksessa huoneita on aina 14 ja lisäksi käytävässä hissien kohdalla on yksi työ, yhteensä yli 300 taideteosta. Ainoastaan 23. kerroksen, missä sijaitsee Visio-kirjasto, käytävän seinät vielä huutavat tyhjyyttään.

Merran Runotyttö-teos iltapäivän auringossa.
Merran Runotyttö-teos iltapäivän auringossa.

 

Tänä vuonna taiteilijat esittelevät töitään kerroksissa joka toinen sunnuntai iltapäivisin kahdesta neljään. Ensimmäisenä, viime sunnuntaina omat huoneensa teoksineen sai esitellä Taiteilijaseuran puheenjohtaja Juha Merta, joka on ollut neuvottelemassa seuran ja hotellin välistä sopimusta. Hän kertoi, että arkkitehdeille olisi riittänyt huoneisiin suunnitellut voimakkaat dekoraatiot. Huoneiden ja käytävien sisustus onkin haastava taiteen sijoitukselle, mutta ainakin Merran työt istuivat hienosti paikoilleen.

Yksilölliset taideteokset teollisten sisustuselementtien keskellä tuovat huoneissa yöpyville lämpöä ja suoran tervetulotoivotuksen ja kädenojennuksen kaupunkimme taiteilijoilta. Kaikki työt ovat hankittavissa vastaanoton kautta ja niitä voi työ työltä tarkastella Taiteilijaseuran nettisivuilta.

 

Lue lisää muualla verkossa:
Torni Galleria (Hotellin sivut)
Torni Galleria (Tampereen Taiteilijaseuran sivut)
Sky Bar

Kerrosnäyttelyissä ei ole tarjoilua, mutta kierroksen päätteeksi voi lepuuttaa jalkojaan Moro Sky Barissa.
Kerrosnäyttelyissä ei ole tarjoilua, mutta kierroksen päätteeksi voi lepuuttaa jalkojaan Moro Sky Barissa.

|||

Toimituksen lisäys: Kirjoittajan töitä on esillä hotellin viidennessä kerroksessa.

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *