Artikkeli: Toimittajalta 2013–2018

6.2.2016 klo 16:26

Ylöjärven valtuustossa on tolkun ihmisiä

RAUNO KESSELI   
Nostin kaupunginvaltuutettu Matti Ylitalon rasistiset kirjoitukset sosiaalisessa mediassa esille kirjoituksessani 25.11.2015. Kirkkoneuvosto oli jo reagoinut Ylitalon kirjoitteluun ja oli päättänyt, että hänen asemansa kirkon luottamuselimissä tulee ottaa käsittelyyn. Tähän käsittelyyn ei kuitenkaan ollut tarvetta, koska Ylitalo ilmoitti joulun alla eronneensa kirkosta.

Esitin, että myös Ylöjärven kaupunginvaltuuston tulisi ottaa kantaa Ylitalon kirjoitteluun ja käytökseen kunnallisissa luottamustoimissa. Näin sitten tapahtuikin, kuten olemme saaneet viime valtuuston kokouksesta kuulla ja lukea.

Valtuuston suuri enemmistö, 45 valtuutettua 51:stä, katsoi, ettei Ylitalo nauti valtuuston luottamusta. Ylitalon rasistinen kirjoittelu ei valtuutettujen mielestä ole missään mielessä valtuutetulle sopivaa.

Ylitalon kirjoittelu vaarantaa kaikkien valtuutettujen uskottavuuden hoitaa luottamustehtäviään kuntalaisten parhaaksi sivistyneellä ja arvokkaalla tavalla.

Niille lukijoille, jotka eivät tiedä, mitä valtuutettu Ylitalo Facebookissa kirjoitti, toistan sen tässä. Hän totesi muun muassa näin: ”Oikeastaan näitä terroristeja, raiskaajia, tappajia pahempia olette te, jotka suvaitsette ne yhteiskuntaamme! Ajaisin sekä suvakkien että matujen päälle. Mutta kummastakin saa saman kuin ihmisestä. Raiskaajaterroristeille ja suvakeille olisi parasta luoti kalloon, tai hukuttaminen.”

Minusta Ylöjärven kaupunginvaltuusto osoitti käynnistäessään Ylitalon erottamisen kunnallisista luottamustoimista suoraselkäisyyttä ja omaavansa yhteisesti sellaisen arvomaailman, joka tuomitsee rasistisen kirjoittelun. Ylitalo on tällä kirjoittelullaan menettänyt luottamukseni hoitaa tehtäviään luottamusta ja arvokkuutta edellyttävällä tavalla.

Ylitalo vetoaa siihen, että hänen sananvapauteensa puututaan. Minusta näin ei ole. Jos kritisoi tai kyseenalaistaa jonkun näkemyksen asiaperustein, se ei ole sananvapauden rajoittamista, vaan päinvastoin sananvapauden piiriin keskeisesti kuuluvaa keskustelua. Ylitalon kommentit muun muassa Facebookissa eivät pohjaudu mielestäni asiaperusteisiin, vaan ne ovat selkeästi vihapuhetta, suoranaista rasismia ja jopa henkeen ja terveyteen menevää väkivaltapuhetta.

Kirjoittaja on vasemmistoliiton valtuutettu Ylöjärven kaupunginvaltuustossa.

Edellinen kirjoitus aiheesta:
Valtuutetun möläytykset vahingoittavat Ylöjärven mainetta (Vasen Kaista 25.11.2015)

|||

Etusivun kuvassa Ylöjärven kaupungintalo (Kuva: Rauno Kesseli)

 

Kommentteja: 5

  1. jos 45 kaupunginvaltuutettua kokee, että yksi kollega on menettänyt luottamuksensa ja että hän on käyttäytynyt epäasiallisesti, laaja joukko valtuutettuja ei voi olla väärässä. Tässä tapauksessa näyttää vahvasti siltä, että tuo joukko on totaalisesti väärässä ja siitä voi jopa vetää sellaisen valistuneen johtopäätöksen, että he ovat kyvyttömiä hoitamaan valtuutetun tehtäviään.
    Ylitalon kirjoituksessa ei ollut mitään sellaista, joka olisi vaatinut kaupunginvaltuustolta minkäänlaista kannanottoa eikä ajan tuhlaamista mokomaan asiaan. Itseasiassa Ylitalon kirjoitus heijastaa ylivoimaisen suomalaisenemmistön ajatukset, harva vain niistä uskaltaa tai rohkenee kirjoittaa.

  2. Ylöjärven valtuustolla on hyvä ote asioista, kun ovat tehneet selvän linjauksen rasismia vastaan. Ylitalo pitäisi välittömästi erottaa myös perussuomalaisten puolueesta. Perussuomalaisten tulisi tehdä täydellinen puhdistus puolueensa sisällä ja heittää ulos kaikki ne, jotka solvaa valehdellen ulkomaalaisista ihmisistä, vihapuheilla ja tappotuomioita jaellen sosiaalisessa mediassa. Pahimmat rikolliset heidän puolueessa tulisi saattaa edesvastuuseen lain nimessä. Olemme saaneet tarpeeksi laittomuuksista.
    Suvaitsevaisuuden puolesta Heikki Toivainen

    1. Matti Ylitalo ei kuulu Perussuomalaisten valtuustoryhmään eikä perussuomalaiset puolueeseen. Kannattaisi ottaa asioista selvää ennenkuin alkaa enempää tärisemään ja vaatimaan täydellisiä puhdistuksia.

      Tämänkin asian toki olisi Rauno voinut korjata jos näitä kommentteja lukee.

    2. Ylitalo ei kuulu perussuomalaisten valtuustoryhmään eikä perussuomalaiset puolueeseen. Ihan näin faktana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *