Artikkeli: Uutiset 2013–2018

19.4.2016 klo 11:23

Kohti Metalliliiton liittokokousta

metallin_vaali_900x600_Minna_Minkkinen

Metallin vaikuttajatTeksti ja kuva: MINNA MINKKINEN   
Metalliliiton liittokokousvaalit on käyty ja tulos selvillä. Metallin Vaikuttajien ryhmä eteni askeleen kasvattaen kannatustaan edellisistä vaaleista 0,7 prosenttiyksikköä. Etenemistä ei ole viimeiseen kahteenkymmeneen vuoteen tapahtunut. Äänestysprosentti laski entisestään ja on ollut laskussa koko ajan. Äänestysprosentti oli vuoden 1983 vaaleissa vielä 65,3 prosenttia mutta nyt vain 41,2 prosenttia

Pääluottamusmies, Metalli7:n puheenjohtaja Antti Salonen kommentoi äänestysaktiivisuuden laskua:

– Jäsenet ostavat jäsenmaksulla vakuutukset ammattiliitosta, kuten vakuutusyhtiöstä. Ammattiliittoa ei nähdä yhdistyksenä, jonka asioihin voisi vaikuttaa. Työpaikkojen edunvalvontakin mielletään ostopalveluksi, jonka saa jäsenmaksulla ennemmin, kuin että se olisi meidän kaikkien jäsenten tehtävä sanoo Salonen.

Mistä tämä sitten johtuu? Salonen näkee ay-liikkeen muuttuneen viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana enemmän konsensushakuiseksi kuin mitä se ennen oli.  – Tarvitsemme ripauksen radikalismia ay-liikkeeseen. Aina ei voida miellyttää kaikkia, ja onko se edes ay-liikkeen tarkoitus, miettii Salonen.

Etenemistä Pirkanmaalla

Pirkanmaalla Metallin Vaikuttajien kannatus vuonna 2012 pidetyissä liittokokousvaaleissa oli 43,5 % ja nyt käydyissä vaaleissa kannatus oli 48,6 %. Pientä nousua kannatuksessa on, vaikka lisäpaikkoja tämä ei Pirkanmaalle Metallin Vaikuttajille tuonut.  

Antti Salonen (Kuvaaja: Jouni Kallioluoma)
Antti Salonen (Kuvaaja: Jouni Kallioluoma)

 

Salonen on tyytyväinen Metallin Vaikuttajien tulokseen Pirkanmaalla ja valtakunnallisesti. – Vaalityötä tehdään suhteessa sosialidemokraattien ryhmään todella pienillä resursseilla, siihen nähden voidaan vaalitulokseen olla hyvinkin tyytyväisiä Salonen kertoo.

Salonen epäilee myös yhteiskunnallisen tilanteen vaikuttaneen Metallin Vaikuttajaryhmän eduksi.
– Olimme piirun verran parempia.

Salosen katse on jo liittokokouksessa.
– Saimme Pirkanmaalta vahvan mandaatin liittokokoukseen. Siellä viemme eteenpäin tavoitteitamme ja yritämme vaikuttaa Metalliliiton linjaan, jotta saamme paremmat työ- ja palkkaehdot, Salonen linjaa.

Metalliliiton liittokokous järjestetään Tampereella, Tampere-talossa toukokuun lopulla. Pirkanmaalta liittokokouksessa on 19 edustajaa. Kaikkiaan Metallin Vaikuttajia lähtee kokoukseen 154.  Kokoukseen valittiin 422 edustajaa ympäri Suomen.  

 

 

 

Vasen Kaistan Metallin Vaikuttajat sarjassa on aikaisemmin ilmestynyt:

Joukkovoimasta saa voimaa (6.4.)

Juha Pöllänen ei hyväksy palkkojen leikkaamista osingoiksi (14.3.)

Paikallisen sopimisen varjolla puretaan neuvottelujärjestelmää (3.2.)

Vielä ehtii ehdokkaaksi Metallin vaaleihin (15.1.)

Metallin vaikuttajat:

Metallin Vaikuttajat (Verkkosivusto)

Metallin Vaikuttajat (Facebook-sivu)

*

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *