Artikkeli: Uutiset 2013–2018

12.6.2016 klo 15:55

Vasemmistoliitto sai monipuolisen puoluejohdon

Suldaan Said Ahmed on ensimmäinen suomalaiseen puoluejohtoon noussut pakolaistaustainen henkilö
Suldaan Said Ahmed on ensimmäinen suomalaiseen puoluejohtoon noussut pakolaistaustainen henkilö

 

Teksti ja kuva: TIINA HEIKKILÄ   
Puoluevaltuuston puheenjohtajaksi valittiin odotetusti Pia Lohikoski Uudenmaan piiristä. Lohikoski toimi edellisenä puoluekokouskautena puoluevaltuuston varapuheenjohtajana. Lohikoski voitti lappilaisen Kati Tervon äänin 154–102.

Suldaan Said Ahmedista tuli ensimmäinen varapuheenjohtaja. Said Ahmed on ensimmäinen suomalaiseen puoluejohtoon valittu pakolaistaustainen henkilö. Said Ahmed on syntynyt vuonna 1993, eli hän jatkaa nuorten voittokulkua.

Kati Tervo valittiin lopulta kolmanneksi varapuheenjohtajaksi.

‒ Puoluevaltuuston puheenjohtaja on puoluehierarkiassa puheenjohtajasta seuraava.  Haluan edistää aktiivista kampanjoivaa vasemmistoa ja tuoda jäsenistön ääntä enemmän kuuluviin puolueessa, Lohikoski kuvailee tavoitteitaan.

Myös maahanmuuttajanuorissa näköalattomuutta aiheuttava nuorisotyöttömyys ja rasismin torjuminen on tärkeä alue Said Ahmedille monikulttuurisen Suomen positiivisten puolien lisäksi.

Kati Tervo on tyytyväinen puoluekokouksen valintoihin muuten, mutta lappilaisena hän ei ole tyytyväinen puoluekokouksen valintojen alueelliseen edustavuuteen. Puoluevaltuuston varapuheenjohtajat kiinnostavat maakuntamediaa, minkä vuoksi paikalle on hyvä nostaa paikallisia poliitikkoja.

‒ Pohjoisissa piireissä on pitkät välimatkat, minkä vuoksi kampanjointiin tarvitaan useampia muodollisessa asemassa olevia ihmisiä. Meidän pitää muistaa olla valtakunnallinen puolue ja meillä on kannatusta koko Suomen alueella, Tervo sanoo.
Pirkanmaalainen Sinikka Torkkola jatkaa puoluehallituksessa. Puoluehallitukseen valittiin myös Teija Asara-Laaksonen, Joona Mielonen, Silvia Modig, Kauko Niemi, Janne Nieminen, Minttu Sillanpää, Eila Tiainen ja Erkki Virtanen

Uuden puoluehallituksen varajäsenet ovat Alia Dannenberg, Ilpo Haaja ja Kaisa Korhonen.

 

Lue lisää puoluekokouksesta:

Puoluekokouksen puheenjohtajalta vaaditaan hyviä hermoja (Vasen Kaista 12.6.2016)

Nuoret vasemmistoliiton johtoon (Vasen Kaista 11.6.2016)

Puoluekokous tehdään talkootyönä (Vasen Kaista 11.6.2016)

Ahponen ja Jaakkola halusivat lyhentää puoluekautta (Vasen Kaista 11.6.2016)

Vasemmistoliiton kokous käyntiin kostein silmin (Vasen Kaista 10.6.2016)

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *