Rion olympialaiset jatkuvat

Reilu_peli_vinjetti_2_150x150MINNA MINKKINEN
Rion olympialaiset jatkuvat. Paralympialaiset alkavat huomenna keskiviikkona ja kestävät puolitoista viikkoa. Suomalaisten heikko menestys olympialaisissa on saanut aikaan liikehdintään näppäimistöillä ja jopa muuttanut liikuntaan vihkiytyneen kansallisen liikuntafoorumin urheilun alttariksi. Siinä meni lapsi pesuveden mukana, kun kaikkien silmät ovat kiinnittyneet mitaleihin.

Mitaleja kumartaessa on unohtunut, että olympialaiset ovat vielä kesken, paralympialaiset ovat kokonaan kisaamatta. Eikö niiden tulokset pitäisi odottaa ensin, ennen kuin aletaan vääntäää suomalaisen urheilun nykytilasta? Rion paralympialaisia vaivaa tietenkin moni ongelma, kuten olympiahenkeen kuuluu. Jos ei ongelmia ole kisojen eettisyydessä itsessään, on niitä tehdyissä arvovalinnoissa.

Siinä missä Lontoon olympialaiset onnistuivat nostamaan paralympialaiset kaikkien urheiluhullujen tv-ruutuihin, on Riosta tulossa katastrofi. Rahat on loppu, maat uhkaavat vetää kilpailijoitaan pois, lipunmyynnissä ei olla onnistuttu ja vapaaehtoisia on liian vähän. Tämän vuoksi paraurheilijoille tarjotaan huonompaa ruokaa ja kisoja ei järjestetä päästadionilla. Rio ja Brasilia satsaavat lisärahaa paralympialaisiin, vaikka siihen ei olisi varaa.

Brasilian Vogue yritti vilkastuttaa lipunmyyntiä imagokampanjalla, jossa vammattomista malleista on kuvanmuokkauksella tehty para-urheilijoita. Tästä luonnollisesti aiheutui kohua. Olisi varmasti löytynyt malleja paraolympialaisten urheilijoistakin. Niin monta asiaa on tehty huonosti, alentavasti ja täysin paraurheilua väheksyen.

Tämä kaikki on yhdellä sanalla kuvattuna floppi.

Onneksi Suomen paralympiajoukkueella on mahdollisuuksia saada aikaan hyvää fiilistä ja tulosta. Erityisesti yleisurheilusta ja ratakelauksesta voidaan odottaa mitaleja. Olen asiakkaille töissä luvannut mansikkakakkua jokaisesta Suomen olympiakullasta Rion olympialaisista. Tämä pätee myös paralympialaisiin.

Lue lisää muualta verkossa:

Paralympics in crisis after Rio runs out of money for Games (The Telegraph 19.8.2016) 

Rio Paralympics in crisis as Games face huge budget cuts due to poor ticket sales (The Mirror 19.8.2016) 

Brazil’s Economic Crisis Forces Cuts to Paralympics in Rio (The New Yourk Times 19.8.2016) 

|||

Reilu peli? on urheilunrakastaja Minna Minkkisen toimittama juttusarja, joka ei vaikene urheilun ihmisoikeus- eikä ympäristöongelmista. Juttuja on luvassa kesän 2016 kesän olympialaisiin asti.

Sarjassa ilmestynyt:

Ei anneta sokean voitontavoittelun pilata futiksen mainetta (5.6.2016)

Fanittaminen on ihmisoikeus (28.3.2016)

Väkivalta ja korruptio varjostavat Rion ja Qatarin kisariemua (13.2.2016)


|||

Etusivun kuva:

Paralympialaisten_lippu_900x600_Scazon_Flickr

Nimimerkki Scazon on kuvannut paralympialaisten lipun Brittiläisen Kolumbian parlamenttirakennuksen edessä Victoriassa, Kanadan läntisimmän provinssin pääkaupungissa.
Kuva Flag of the Paralympics on jaettu Creative Commons lisenssillä CC 2.0

*

Leave a Reply