Artikkeli: Uutiset 2013–2018

7.12.2016 klo 08:36

Itsenäisyydelle on jokainen Suomessa asuva tärkeä

Mikko Aaltonen odottaa historiallista hetkea. Hän on ensimmäinen vasemmistoliittolainen joka  puhuu Tampereen kaupungin itsenäisyyspäivän juhlassa.
Mikko Aaltonen odottaa historiallista hetkeä. Hän on ensimmäinen vasemmistoliittolainen, joka puhuu Tampereen kaupungin itsenäisyyspäivän juhlassa.

 

Toimittaja SINIKKA TORKKOLA, kuvat PERTTI SALO
Ensi vuonna, kun Suomi täyttää sata vuotta, Tampereen kaupunki pitää huolta sotaveteraaneista entistä paremmin. Näin lupasi sosiaali- ja terveyspalveluista vastaava apulaispormestari Mikko Aaltonen, joka puhui Tampereen kaupungin itsenäisyyspäivän juhlissa  Frenckellin aukiolla.

– Me kaikki tiedämme Suomen itsenäisyyden historian ja sen, että itsenäisyyttä ei saavutettu eikä turvattu ilman uhrauksia. Suurimman vastuun itsenäisyydestä on kantanut sukupolvi joka eli sotiemme aikana, kiitti Aaltonen sotien veteraaneja.

Mikko Aaltonen itsenäisyyspäivän puhen Tampere 6.12.-017 rajattu
Mikko Aaltonen korosti puheessaan, että ihmisarvon ja itsemääräämisoikeuden kunnioittaminen ovat ne arvot, joille rakentuu kaikille hyvä Suomi.

Aaltonen katsoi puheessaan myös tulevaisuuteen, sillä maailma ympärillämme muuttuu. Monet muutokset vaikuttavat Suomeen ja suomalaisiin. Maamme itsenäisyyden tulevaisuuden kannalta on oleellista, että jokainen suomalainen tuntee Suomen tulevaisuudessakin tärkeäksi. Suurin uhka itsenäisyydelle on suomalaisten jakautuminen ja eripuraisuus.

Aaltonen pitää tärkeänä, ettei taloudellisen taantuman ja suuren työttömyyden anneta tuottaa vastakkainasettelua ja perusteetonta uhkakuvien lietsontaa. Kansalaisten pettymyksiä ei pidä käyttää eripuraisuuden luomiseen.

– Suomalaisia perusarvoja ovat olleet ihmisarvon ja itsemääräämisoikeuden kunnioittaminen sekä tasa-arvo. Näiden arvojen pohjalta on määritelty, millainen on hyvä Suomi. Meidän on pidettävä huolta siitä, että Suomi pysyy hyvänä maana asua kaikille suomalaisille. Suomessa on oltava työtä, toimeentuloa, turvaa ja hyvinvointia jokaiselle.

Aaltonen korosti, että jokaisen on voitava olla suomalainen omista lähtökohdistaan riippumatta sukupuolesta, iästä, ihonväristä, uskonnosta, varallisuudesta, poliittisista mielipiteistä, seksuaalisesta suuntautumisesta tai äidinkielestä.

–  Kun Suomi pidetään hyvänä paikkana asua jokaiselle suomalaiselle, on maamme itsenäisyys turvattu myös tulevaisuudessa, tiivisti Aaltonen.

 

Lue lisää aiheesta Vasen Kaistalta

Itsenäisyys kaipaa päivittämista (6.12.2016)

Suomalaiset eivät anna lippunsa vettyä kaunasta tai pelosta likaisenharmaaksi
Anna Kontulan itsenäisyyspäivän puhe 6.12.2015

.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *