Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

28.2.2017 klo 19:18

Jaana Mäkinen: keski-ikäisten asialla

Käsillä tekeminen tuo arkeen mielekkyyttä. Mökillä pääsee maalaamaan muutakin kuin tätä Tappara-ulkokalustoa. Välipuuhailua hyötypuutarhanhoitoon.

VASEN KAISTA
Suuret ikäluokat tulee ottaa huomioon kaupungin kehittämisessä. 50-, 60-, ja 70-luvulla syntyneet omaavat arvokasta tietoa ja taitoa kaupungin kehittämisessä. Työllistäminen ja oppi-isä/äitikulttuuri nostetaankunniaan, mutta samalla suodaan mahdollisuus aikaisempaan eläköitymiseen.

Millainen päättäjä?

Päätökset kunnissa tehdään yhdessä. Avoimesti keskustellen ja eri näkökulmia harkiten pyrin luomaan kuntalaisten parhaaksi toteutettavia ratkaisuja.
Tarvitaan sitkeyttä pitää puoliaan, siis kuntalaisten toiveita tulkiten, niin hyvin kuin mahdollista. Yhteistyötä tehdään silti yli puoluerajojen, kuntalaisten eduksi.

Millainen Tampere?

Tampereella on onneksi vielä paljon viheralueita, joissa viihdytään, vaikka perheen voimin. Täällä on hyvin huomioitu monenlaisia liikunnallisia mahdollisuuksia niin kesällä kuin talvellakin.
Keskusta-aluetta voisi silti vielä enemmän hyödyntää erilaisin tapahtumin ja pitää se siistinä julkisin varoin. Samaa kannattaa toteuttaa lähiöissä yhteistyössä alueiden muiden toimijoiden kanssa.
Toivoisin myös asumisalueiden sijoittelun painottuvan enempi keskustasta vaikka Teiskon suuntaan. Hyvät, edulliset joukkoliikenneyhteydet mahdollistaisivat tämän.

Käsityöläinen Lielahdesta

Olen hurahtanut aikuisopiskeluun, kouluttaudun nyt sisustusompelijaksi. Käsityöt, kokkaaminen ja kirjoittaminen ovat mielipuuhiani. Miehen kanssa mökkeillään, kalastellaan ja vähän matkustellaankin.
Lastenlapset tuovat väriä elämään, meillä on yhteensä kuusi aikuista lasta ja kuusi lastenlasta. Pysyy hyvin ajan hermolla, kun heitä tapailee. Omat vanhempani taas tuovat kriittistä näkökulmaa eläkeläisten elämästä tämän päivän yhteiskunnassa.
Työttömyys on tuttua ja pätkätyöläisyys, silti jaksan uskoa tulevaan ja omaan yritteliäisyyteeni.

Aikuisopiskelija ja asiantuntija

Teen tällä hetkellä töitä lähinnä henkilöstövuokrausfirma Opteamin kautta. Hyvin on tullut tutuksi Tampereen päiväkodit ja koulujakin, henkilöstöineen. Ilta-aikuisopiskelijana olen ollut vuoden ja kesällä valmistun sisustusompelijaksi.

Tampereen Tilakeskuksen johtokunta on tullut tutuksi noin kahdeksan vuoden ajalta, tipahdin varalle, eräiden valtuutettujen muutosten myötä pari vuotta sitten, On ollut hienoa päästä sisälle kaupungin ytimeen ja päätöksiin.
SAK:n Tampereen paikallisjärjestö on kuin yhtenäinen perhe, siellä olen toiminut vuosia asiantuntijana muun muassa kirjoittajana ja talkootyöläisenä.

Jaana Mäkinen

Ikä: 53 v.

Ammatti: Aikuisopiskelija

Kaupunginosa: Lielahti

Kunnalliset luottamustehtävät: Tampereen Tilakeskus Liikelaitoksen johtokunnan varajäsen

Muut luottamustehtävät: SAK:n Tampereen paikallisjärjestö; asiantuntija (kenttäväki, talkoot), Pirkanmaan Osuuskaupan (POK) edustajiston varajäsen

Ota yhteyttä:

Puh. 044 359 6287

makisenjaana[AT]gmail.com

*

Kommentteja: 1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *