Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

28.2.2017 klo 19:19

Katja Vuoluterä: Tampereen oltava hyvä koti kaikille kaupunkilaisille.

Keittiö on kodin sydän. Siellä vietetään arkea ja juhlaa, käydään kiivaitakin keskusteluja ja nauretaan päivän tapahtumille. Kotiin on aina ihana tulla.

 

VASEN KAISTA
Minun Tampereeni on hyvä koti kaikille, kaupunki ihmistä varten. Ikäryhmästä ja taustasta riippumatta kaikille asukkaille tulee taata tarvittavat palvelut. Tehokas julkinen terveydenhuolto, koulutus ja joukkoliikenne ovat toimivan kaupungin kulmakiviä.
Kaupunkilaisten arkea rikastuttavat myös monipuoliset kulttuuripalvelut, joita kaupungin tulee mahdollistaa ja tukea.

Millainen päättäjä?

Toimintaani ohjaavat perinteiset vasemmistolaiset arvot: vapaus, sosiaalinen tasa-arvo ja inhimillisyys. Päättäjänä tekisin töitä sen eteen, että jokaisella kaupunkilaisella olisi oikeus riittävään toimeentuloon ja ihmisarvoiseen elämään.

Tuon mielipiteeni julki, olen valmis kuuntelemaan ja keskustelemaan, päätökseni nojaan tutkittuun tietoon, mutu-tuntuman sijaan.

Millainen Tampere?

Tampere on pienisuuri kaupunki, joka on koonnut yhteen ihmisiä eri kulttuuritaustoista. Monimuotoisuus on hieno asia ja kaupungin onkin pyrittävä yhdistämään ihmisiä eikä alueellista eriarvoistumista saa päästä valloilleen.
Joukkoliikenteen kuluttajahintoja on kohtuullistettava, jotta se olisi vieläkin houkuttelevampi vaihtoehto yksityisautoilulle.
Asuminen Tampereella on nykyisellään liian kallista. Kaupungin on lisättävä kohtuuhintaista vuokra-asumista sen sijaan, että yhteisiä viheralueita tuhotaan kalliiden omistusasuntojen tieltä.

Kissanmaan Katja

Olen karaokea harrastava koiranomistaja Kissanmaalta. Asun pienessä puukerrostalossa mieheni ja kahden koiran kanssa. Kotoisin olen Etelä-Pohjanmaalta ja olen muuttanut Tampereelle lähes kymmenen vuotta sitten. Pohjalaiset juureni näkyvät luonteessa jämäkkyytenä ja sanavalmiutena.
Olen kulttuurin, erityisesti musiikin, suurkuluttaja. Lisäksi harrastan käsitöitä ja askartelua. Ruuanlaitto ja leipominen ovat mieltäni rentouttavia puuhia.

Huolestunut hoitaja

Olen lähihoitaja, erikoistumisalanani mielenterveys- ja päihdetyö. Tällä hetkellä työskentelen Tampereen kaupungin palveluksessa psykogeriatriaan erikoistuneessa ryhmäkohdissa.

Työni on raskasta, mutta palkitsevat asiakaskohtaamiset ja työyhteisön tuki auttavat jaksamaan. Kaupungin tulisikin tukea työntekijöidensä työhyvinvointia entistä enemmän.

Ikäihmisten määrä on kasvussa eikä heitä saa säilöä yksinäisyyteen riittämättömän kotihoidon turvin. Apu ei löydy yksityistämisestä, vaan kaupungin laadukkaat itsetuottamat sosiaali- ja terveyspalvelut on turvattava riittävin resurssein.

Katja Vuoluterä

Ikä: 27 vuotta

Ammatti: Lähihoitaja

Kaupunginosa: Kissanmaa

Luottamustehtävät: Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja

*

Kommentteja: 2

  1. koiranomistajana kiinnostaa kanta koiraveroon, jota täällä Tampereella yhä peritään
    tulossa oleva el.suojelulaki on väläytellyt että kunnilta poistuisi päivystys lemmikkien kohdalta, niin sitäkin vasten vero on älytön

    1. Onpas kurjaa, että oon missannut kysymyksen! Mutta koiravero, tuo verojen muinaisjäänne… Yleensä olen iloinen veronmaksaja, mutta esim. vähävaraiselle koiravero kertamaksuna on suuri kuluerä. Kuitenkin mielestäni koirista on enemmän hyötyä, kuin haittaa, joten koiraverosta voitaisiin luopua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *