Poliisi ei aloita esitutkintaa Vasen Kaistasta

Kuva Jorma Mäntylän kirjoituksesta Vasen Kaistassa 10.2.2016. Kuvassa jutun alku, kuvan alaosassa Ylitaloa koskeva osuus.

 

VASEN KAISTA   
Sisä-Suomen poliisin on päättänyt, ettei se aloita tutkintaa ylöjärveläisen valtuutetun Matti Ylitalon tekemistä rikosilmoituksista, koska ei ole syytä epäillä rikosta. Päätöksessään poliisi toteaa, ettei Vasen Kaista ole loukannut Ylitalon kunniaa. Poliisin päätöksen mukaan myöskään muista tiedotusvälineistä, Ylöjärven Sanomista eikä teologian ylioppilaiden Kyyhkynen-julkaisusta aloiteta esitutkintaa.

Päätöksessään Sisä-Suomen poliisi toteaa, että pääsääntöisesti tiedotusvälineiden omat pelisäännöt ovat rikoslakia ankarampia. Kunnianloukkaus ja herjaus edellyttävät tahallisuutta. Mikäli herjauksesta epäillyllä on vahvat perusteet pitää esittämäänsä asiaa totena, ei asian ilmaisemista voi pitää herjauksena.

Toisin sanoen epämiellyttävä totuus ei ole kunnianloukkausta eikä herjausta. Vasen Kaistan toimittaja Jorma Mäntylä ei siis ole syyllistynyt kunnianloukkaukseen tai herjaukseen kirjoittaessaan Ylitalon rasistisesta kirjoittelusta.

Ylöjärven kaupunginvaltuusto erotti Ylitalon luottamuspulan vuoksi. Taustalla oli Ylitalon rasistien kirjoittelu ja esiintyminen luottamustoimessa. Ylitalo on valittanut erottamisestaan hallinto-oikeuteen.

Vapaaehtoisvoimin toimitettu Vasen Kaista ei voi olla Julkisen Sanan Neuvoston jäsen. Tästä huolimatta verkkolehti on toimitustyössään sitoutunut hyvään journalistiseen tapaan.

– Minusta on erinomaista, että meillä on rohkeita ja asiatuntevia toimittajia, joita ei pelottelu saa vaikenemaan, painottaa päätoimittaja Sinikka Torkkola.

 

Aiheesta lisää Vasen Kaistassa

MV-lehti varastaa ja herjaa (10.2.2016)

Ylöjärven valtuustossa on tolkun ihmisiä (6.2.2016)

Valtuutetun möläytykset vahingoittavat Ylöjärven mainetta (25.11.2015)

*

Leave a Reply