Artikkeli: Uutiset 2013–2018

22.5.2017 klo 19:19

Tampereen sosiaalifoorumi ja Mahdollisuuksien tori jälleen helatorstaina

Tampereen sosiaalifoorumi ja Mahdollisuuksien tori kutsuvat helatorstaina Finlaysonille klo 11-16. Sosiaalifoorumi on järjestetty Tampereella vuodesta 2002, kuva on mallia 2010.

 

Teksti ja kuva: CAI MELAKOSKI   
Sosiaalifoorumi järjestetään tuttuun tapaan ensi torstaina Työväenmuseo Werstaan tiloissa Finlaysonilla samaan aikaan Väinö Linnan aukiolla järjestettävän Mahdollisuuksien torin kanssa, ohjelmat alkavat kello 11.

Sosiaaliforuumin ohjelmassa on John Websterin elokuvan Tulevilla rannoilla esitys ja kolme luentoa: yksi digitaalisen innovaatioyhteiskunnan globaaleista vaikutusmahdollisuuksista, toinen eurooppalaisia kaupunkeja demokratisoivista kansanliikkeistä ja kolmas oikeudenmukaisuudesta.

Pirkanmaan Rauhanpuolustajat järjestävät Galleria Bertelissä kello 12.30 keskustelutilaisuuden Asekaupat ja sotaharjoitukset: Onko Suomi valinnut puolensaJärjestävä organisaatio on huolissaan siitä, että kiristynyt suurvaltapoliittinen geopoliittinen tilanne on vienyt Suomea kohti sotilasliitto Natoa. Miljardien eurojen asehankinnat ja lisääntyneet sotaharjoitukset Naton kanssa ovat arvovalintoja. Keskustelussa kirjailija Pentti Sainio, Vihreän Langan päätoimittaja Riikka Suominen ja Pirkanmaan Rauhanpuolustajien puheenjohtaja Jouni Sirén pohtivat turvallisuuspolitiikan muutosta, päätöksenteon läpinäkyvyyttä ja rauhanpolitiikkaa.

Rauhanpuolustajien tilaisuuden jälkeen kello 14 alkaa samaisessa Galleria Bertelissä Tampereen vasemmistokristittyjen keskustelutilaisuus Onko köyhyys syntiä? Vastausta otsikon kysymykseen etsivät Ilkka Hirven luotsaamana Liisa Ahola, Tatu Ahponen, Jukka Pikkarainen ja Tommi Silvennoinen.

Lisäksi sosiaalifoorumin ohjelmassa on työpaja Vastuullinen ja valtakriittinen vapaaehtoistyö, piirikeskustelu otsikolla ympäristö, pakolaisuus, rasismi, antifasismi, kahvila- ja rupattelunurkkaus, jossa on teemana turvapaikkapolitiikka ja @Tampere #home? -hankkeen valokuvanäyttely.

Mahdollisuuksien torin noin 30 kansalaisjärjestön infopisteistä saat tietoa muun muassa globaaleista kehityskysymyksistä ja saatat löytää sinulle sopivimmat keinot vaikuttaa. Mahdollisuuksien torin ohjelmalavan ohjelma tarjoaa kulttuurielämyksiä pitkin päivää kaiken ikäisille.

Sosiaalifoorumi on järjestetty Tampereella jo vuodesta 2002. Maailman sosiaalifoorumi -liike syntyi vuonna 2001 yhdistämään kansalaisliikkeitä rakentamaan vaihtoehtoja maapalloistumisen kielteisille seurauksille.

Lisätietoja:

Tampereen sosiaalifoorumi ja Mahdollisuuksien tori (verkkosivut)

Tampereen sosiaalifoorumi ja Mahdollisuuksien tori  (Facebookissa)

Aiheesta aiemmin Vasen Kaistalla:

Kenellä on oikeus olla vasemmistokristitty? (29.5.2016)

Seikkailu Mahdollisuuksien torilla (28.5.2016)

Joukkovoimalla Sosiaalifoorumissa (28.5.2016)

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *