Tapahtuma:

Kohtuus kaikessa


  • Date:
  • Tapahtumapaikka:
  • Ylävitonen
  • Näsilinnankatu 22 A 5 krs, Tampere
  • Avainsanat:

Toisen maailmansodan jälkeen suomalaiset rakensivat hyvinvointivaltion. Nyt moni uskoo, että emme pysty pitämään sitä yllä tai parantamaan julkisia palvelujamme. Se ei ole totta.

Vasemmistovaikuttaja Kati Peltola saapuu Tampereelle yhteistoimisto Ylävitoseen 11.12.2018 klo 18-20 keskustelemaan siitä, miten hyvinvointivaltio korjataan entistä paremmaksi.

Se tehdään Suomen omilla päätöksillä. Ylikansalliselle raha- ja talouskilpailulle ei Peltolan mukaan ole pakko alistua.

Kohtuutalouden Suomessa aikuiset pääsevät ansiotyöhön ja pitävät huolta kaikista huolenpitoa tarvitsevista. Yksinkertainen, reilu verotus ja sosiaalivakuutus helpottavat ansiotyön tekemistä ja yrittäjyyttä. Valtion itse rahoittamat julkiset palvelut tarjoavat ihmisille järkeviä ansiotöitä.

Kohtuuden politiikalla voimme rakentaa suomalaisesta hyvinvointivaltiosta mallimaan maailmalle.

Peltola on kirjoittanut aiheesta kirjoissaan Hyvinvointivaltion peruskorjaus (Tammi 1997) ja Kohtuus kaikessa (Into Kustannus 2018).

Tervetuloa keskustelemaan hyvinvointivaltion uudesta rakentamisesta!

Tilaisuus on avoin, ilmainen ja esteetön.

Tilaisuus lähetetään livestreamina Facebookin eventissä: https://m.facebook.com/events/165968790984148

Järjestää Tampereen Vasemmisto ja KSL-opintokeskus.


Kati Peltola on ollut mukana perustamassa monia 1960-luvun yhden asian liikkeitä Sadankomiteasta Yhdistys 9:ään. Peltola on ollut töissä sosiaalialalla Kaupunkiliitossa ja Helsingin kaupungilla sekä toiminut SKDL:n ja Vasemmistoliiton Helsingin kaupunginvaltuutettuna yhteensä 22 vuotta. Kansanedustajana hän on toiminut yli 6 vuotta.

Kohtuus kaikessa -kirjan kotisivu: https://intokustannus.fi/kirja/kohtuus-kaikessa-kestavan-talouden-suomi/