Artikkeli: Uutiset 2013–2018

5.2.2015 klo 12:14

Kangasala-talo ‒ upea kulttuuriteko

Musiikki, teatteri, kuvataide ‒ Kangasala-taloon mahtuu kulttuurin laaja kirjo
Musiikki, teatteri, kuvataide ‒ Kangasala-taloon mahtuu kulttuurin laaja kirjo

Teksti ja kuvat: MARKO HEIKKILÄ
Kangasalan kunta on viime vuosina hemmotellut asukkaitaan isolla kädellä. Kuntaan on rakennettu uusi uimahalli, viihtyisä pääkirjasto sekä nykytekniikan vaatimukset huomioiva lukio. Helmikuun ensimmäisen viikon ajan avajaisiaan viettävä Kangasala-talo on uusi kunnan tekemä investointi kulttuurinnälkäisille kuntalaisille. Päättäjät ovat nähneet hyödylliseksi suunnata varoja myös kulttuuriin ja sen edistämiseen.

Kangasalan taloudellinen tilanne ei ole sen parempi kuin muillakaan kunnilla. Kunnan saamat verotulot ovat vuosittain hieman kasvaneet, mutta myös menot ovat kasvaneet samassa tahdissa. Kunnan talousarvio on ollut alijäämäinen ja kunta joutuu tänäkin vuonna ottamaan uutta lainaa kulujen kattamiseksi.

Säästö- ja leikkauspaineista huolimatta Kangasalla on investoitu kuntalaisten palveluihin. Varmasti joidenkin mielestä tärkeämpiäkin kohteita kunnassa olisi ollut, mutta nyt ovensa avaava Kangasala-talo on useimmille asukkaille varmasti ollut mieluinen, verovaroin toteutettu hanke.

Kangasala-talon myötä paikallinen kulttuurielämä saa uusia mahdollisuuksia taiteen esittämiseen. Talon erinomainen akustiikka antaa hyvät lähtökohdat nuorten muusikoiden esityksille. Lukuisille musiikin harrastajaryhmille talo on mainio paikka esiintymiskokemusten hankkimiseksi. Paikallisten esiintyjien lisäksi myös julkisuudesta tutut muusikot löytävät varmasti tiensä Kangasala-taloon.

Talon konserttisalin koko mahdollistaa myös teatteriesitysten järjestämisen. Esimerkiksi Kisarannassa sijaitseva kesäteatteri voisi hyvin laajentaa toimintaansa talvikaudelle ja käyttää esityksiin talon konserttisalia. Usein vain parin viikon ajan kesällä esitetyt näytelmät saisivat näin jatkoa ja harrastajateatterit saisivat mahdollisuuden antaa kuntalaisille kulttuurielämyksiä myös kesäkauden loputtua.

Kangasala-talon yhteydessä on lisäksi Kimmo Pyykkö -taidemuseo. Kolmannen kerroksen pysyvässä Kimmo Pyykön näyttelyssä on oma viehätyksensä ja alempiin kerroksiin on mahdollista tuoda ajoittain vaihtuvia, laajempia taidenäyttelyitä. Katukerroksen taidetilassa puolestaan on helmikuun ajan esillä Susanna Majurin Kotona vedessä -valokuvanäyttely, joka toteutetaan yhteistyössä tamperelaisen valokuvakeskus Nykyajan kanssa. Naapurikuntien kanssa tehtävä kulttuuriyhteistyö tuokin lisäarvoa Kangasala-talon tarjontaan. Pääkirjaston Taidetila Terra on jäänyt pieneksi kuvataiteen näyttelyille, joten Kangasala-talon uudet tilat laajentavat myös paikallisten taiteilijoiden mahdollisuuksia.

Asiasta lisää:
Kangasala-talo

Kommentteja: 1

  1. Onko vasemmisto menny sekaisin?Hieno kulttuuritalo missä sairaat köyhät yms?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *