Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

7.3.2017 klo 09:07

Christina Brandt: enemmän yhdenvertaisuutta

Kotini takapihalla on mukava katsella lintuja ja oravia maltankoiramme kanssa.

VASEN KAISTA
Minun Tampereellani kaikki asukkaat ovat yhdenvertaisia ja tasa-arvoisia palveluiden saannissa. Kaikilla on mahdollisuus esteettömästi ja edullisesti liikkua, harrastaa, hyödyntää kulttuuripalveluita ja osallistua. Tavoitteena on turvallinen ja terveellinen kaupunki kaikille vauvasta vaariin.

Millainen päättäjä?

Päättäjänä haluaisin turvata omaishoidon tukipalveluineen, asumispalveluyksiköiden asukkaiden itsemääräämisoikeuden, hoitohenkilökunnan työolot sekä lisätä saattohoitopaikkoja. Lasten oikeudet hyvään päivähoitoon ja kouluun ilman kiusaamista tulisi turvata.

Päättäjänä haluaisin huomioida heikoimmassa asemassa olevien ihmisten mahdollisuudet asuntoon, ruokaan ja puhtauteen.

Millainen Tampere?

Tampereella on paljon nähtävää ja koettavaa. Täältä on paljon luontoa ja harrastusmahdollisuuksia kaikenikäisille. Erityistarpeisille ihmisillekin löytyy paljon erilaisia mahdollisuuksia, joskin niissä on vielä parannettavaa. Julkinen liikenne on hyvä, mutta esteettömyydessä on vielä puutteita.

Terveydenhuollon jonot ovat pitkiä ja niihin tulisikin kiinnittää erityistä huomiota ja miettiä vaihtoehtoja. Kokonaiskuva Tampereesta on kaunis, elävä ja turvallinen.

Omaishoitaja tasanteelta.

Toimin monivammaisen veljeni omaishoitajana ja edunvalvojana. Vanhempiemme kuoltua ja ainoana sisarena oli varsin luonnollista, että aloitin veljeni edunvalvojana hänen silloin asuessaan asumispalveluyksikössä. Kohta viisi vuotta olemme kuitenkin eläneet yhteistaloudessa ja saman ajan olen ollut hänen omaishoitajanaan.

Aiemmin työskentelin hoitoalalla. Perheeseemme kuuluu myös pieni maltankoira, joka myös toimii avustajakoirana. Matkustelemme ja olemme kulttuurin suurkuluttajia. Vapaaehtoistyötä teen puheenjohtajan ominaisuudessa eräässä vammaisjärjestössä.

Lähihoitaja ja järjestöaktivisti

Koulutukseltani olen lähihoitaja, osaamisalana vammaistyö. Omaishoidon myötä olen kuitenkin joutunut luopumaan kolmivuorotyöstä ja pääosin elantoni tulee omaishoidon palkkiosta ja veljeni henkilökohtaisen avustajan työstä kodin ulkopuolella sekä vakiavustajan sijaistuksista.

Vammaistyö kiinnostaa minua ja toiminkin aktiivisesti eri vammaisjärjestöissä. Yhdessä puheenjohtajana. Järjestöedustamoon tulin valituksi terveys- ja vammaisjärjestöjen edustajaksi joulukuussa 2016. Olen ehdolla myös JHL:n vaaleissa maaliskuussa.

Christina Brandt:

Ikä: 53 vuotta

Ammatti: Omaishoitaja, lähihoitaja, henkilökohtainen avustaja

Kaupunginosa: Tasanne

Luottamustehtävät: Puheenjohtaja vammaisjärjestössä

Ota yhteyttä:

Puh. 040 504 1032

christina.brandt[AT]elisanet.fi

Facebook-poliitikkosivu

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *