Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

1.3.2018 klo 09:01

Vasemmistoliiton uusi toiminnanjohtaja Aaron Kallinen kutsuu jäsenet mukaan toimintaan

Vasemmistoliiton keskisen alueen (Pirkanmaa, Keski-Suomi, Pohjanmaa) uusi toiminnanjohtaja Aaron Kallinen viihtyy hyvin Tammerkosken punatiilisen teollisuushistorian luomassa ympäristössä. Perjantaina Kallisen voi toivottaa tervetulleeksi ja samalla saattaa eläkepäiville tähänastisen toiminnanjohtajan Jukka Kinoksen. Piiritoimistolla on tee- ja kahvipannut kuumana kello 15‒18.

 

Teksti ja kuvat: CAI MELAKOSKI   
Keskisen Suomen uusi vasemmiston toiminnanjohtaja Aaron Kallinen tulee Tampereelle politiikan näköalapaikalta. Viimeiset neljä vuotta hänen työpaikkansa oli eduskunta. Siellä Kallinen on ollut muun muassa Paavo Arhinmäen ja Jari Myllykosken avustajana.

Kaikenlainen tiedotustoiminta kuuluu Kallisen vahvuuksiin. Eduskuntaryhmällä oli paljon käyttöä hänen viestintätaidoilleen ja graafiselle silmälleen. Muun muassa kiitetyt ja vasemmistoaktiivien mieluusti sosiaalisessa mediassa jakamat Mitä vasemmisto teki tällä viikolla eduskunnassa -kuvat olivat Kallisen käsialaa.

Yhteiskunnallisen toiminnan kokemusta Kallisella on myös lähempänä ruohonjuuritasoa. Opiskeluaikana hänellä oli useita luottamustehtäviä Joensuun vasemmisto-opiskelijoiden aktiivina ja Helsingissä vasemmiston piiritoimikunnan jäsenenä. Perustason vaalityö on tullut monipuolisesti ja juuriaan myöten tutuksi. Aaron Kallinen on ollut Kirsi Pihlajan vaalipäällikkönä vuosien 2011 ja 2015 eduskuntavaaleissa Helsingin vaalipiirissä.

Työtehtäviin niin Helsingin kaupungin sosiaalivirastossa ja kulttuurikeskuksessa kuin työharjoittelussa Suomen Madridin suurlähetystössä ja Suomen Madridin-instituutissa ovat kuuluneet tiedottaminen sekä perinteisin menetelmin että netissä.

Vasemmisto on sekä perinteinen työväenpuolue että moderni arvopuolue

Vasen Kaistan työhöntulohaastattelussa uudelta toiminnanjohtajalta kysytään aluksi tiukkaan sävyyn näkemystä vasemmistoliiton sijainnista poliittisella kentällä: onko se perinteinen työväenpuolue vai punavihreä arvopuolue?

‒ Vasemmistoliitto on ilman muuta, ja sen pitääkin olla, työväenpuolue. Me pidämme kiinni siitä, että työllä pitää tulla toimeen. Työväen piiri on tosin laajentunut siitä miten se perinteisesti on käsitetty. Itsensä eri tavoin omalla työllään elättävät, pienyrittäjät, työttömät, opiskelijat ja hoivatyötä tekevät ovat työväkeä, Kallinen määrittelee.

‒ Kun muut puolueet ajavat julkisten töiden ulkoistamista tai ainakin enemmän tai vähemmän taipuvat siihen, vastustaa vasemmistoliitto työn alennusmyyntiä ja työolojen huonontamista, jotka usein seuraavat ulkoistamista ja yksityistämistä.

‒ Mutta samalla vasemmisto on ehdottomasti moderni arvopuolue. Meitä ei askarruta ainoastaan työn ja pääoman ristiriidasta välittömästi nousevat ongelmat, vaan vasemmiston arkeen kuuluu laajemmin kaikki toiminta joka liittyy ympäristötuhon torjumiseen, kansalaisten tasa-arvoisuuden ja demokraattisten vaikutusmahdollisuuksien sekä ihmisoikeuksien edistämiseen, sanoo Aaron Kallinen.

On monta tapaa toteuttaa vasemmistolaisuuttaan

Vasemmistoliiton jäsenten keskuudessa on keskusteltu paljon siitä, olisiko tarpeen uudistaa jotenkin vasemmistoliiton alueellisiin paikallisyhdistyksiin ja kunnallis- sekä piirijärjestöihin perustuvaa organisaatiota. Samalla alueella asuminen ei kaikista tunnu eniten yksittäisiä puolueen jäseniä yhdistävästä tekijästä. Nykyisen organisaation tilalle tai rinnalle on muun muassa kaivattu mahdollisuutta liittyä yhteen yhteisten kiinnostuskohteiden pohjalta.

‒ On totta, että perinteisen osastorakenteen rinnalle tarvitaan uudenlaisia rakenteita, jotta kokoustamisen lisäksi ihmisille on tarjolla myös muunlaista toimintaa, Kallinen arvioi.

‒ Toisaalta nykyisetkään säännöt eivät estä eri osastojen jäseniä ja puolueen ystäviä kokoontumasta yhteen ja toimimasta yhdessä.

‒ Täällä Pirkanmaalla on tehty arvokasta työtä Vasen Kaista -verkkolehteä julkaisemalla. Kymmenet aktiivit ovat voineet purkaa toimintatarmoaan kirjoittamalla ja kuvaamalla Kaistaan.

‒ Puolueen johdossakin on pohdittu paljon sitä, miten voitaisiin paremmin tukea jäsenten ja ystävien mahdollisuuksia toimia. Valmisteilla onkin Vaikuta vasemmistossa -verkkopalvelu joka sisältää monipuolisen työkalupakin kaikille, jotka jollakin tavoin haluavat edistää yhteisiä tavoitteitamme, uutisoi Kallinen.

Melkein pirkanmaalainen

Aaron Kallinen on kotoisin Nurmijärveltä, opiskellut Joensuussa, työskennellyt Madridissa ja muutti muutama viikko sitten Tampereelle Helsingistä. Orivedeltä kotoisin olevan puolisonsa ansiosta hän on kuitenkin melkein pirkanmaalainen. Oriveden lisäksi hän on viettänyt paljon aikaa Kangasalla.

Vuoronvaihto perjantaina Ylävitosessa

Pirkanmaan vasemmisto järjestää huomenna, perjantaina 2. maaliskuuta tilaisuuden saattaa  vasemmistoliiton keskisen alueen eli Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Pohjanmaan toiminnanjohtaja Jukka Kinos eläkkeelle ja toivottaa uusi toiminnanjohtaja Aaron Kallinen tervetulleeksi työhön.

Lue lisää Vasemmasta Kaistasta:

Ihmiset ovat vasemmistoliitossa parasta (Haastateltavana Jukka Kinos 28.2.2018)

Vuoronvaihto 2.3.2018

|||

Aaron Kallinen lyhyesti

Tärkeimmät työpaikat      

Aaron Kallinen on syntynyt vuonna 1982. Perheeseen kuuluu puoliso ja lapsi.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä (2015‒2018)
Eduskunnan kanslia (2013‒2015)
Helsingin kaupungin kulttuurikeskus (2013)
Ulkoministeriö, Suomen suurlähetystö Madridissa (2012)
Suomen Madridin-instituutti (2011)
Helsingin kaupungin sosiaalivirasto, Pakilan työkeskus (2010‒2011)

Opinnot

Filosofian maisteri, Itä-Suomen yliopisto (2010)
Pääaine yleinen historia, sivuaineet yhteiskuntapolitiikka, sosiologia, ranskan kieli ja kulttuuri.
Vaihto-opiskelu Alcalá de Henaresin yliopistossa Espanjassa (2005)
Ylioppilas (2001)

Vapaaehtoistyöt ja luottamustoimet

Kirsi Pihlajan vaalipäällikkö eduskuntavaaleissa (2011 ja 2015)
Helsingin vasemmiston piirihallituksen jäsen (2013)
Joensuun ylioppilaslehden avustaja (2003–2007)
Joensuun Ilosaarirockin verkkotoimitus (2006, 2009 ja 2010)
Vasemmisto-opiskelijoiden Vastine-lehden päätoimittaja (2009)
Vasemmisto-opiskelijoiden varapuheenjohtaja (2008–2009)
Joensuun yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen jäsen (2006)

Harrastukset

Jalkapallo, kielet ja kulttuurit, kansainvälisen politiikan seuraaminen.

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *