Artikkeli: Uutiset 2013–2018

25.7.2018 klo 11:51

Rönnin kesäteatterissa painitaan

Jussi Paju (Lassi Viljanen) antaa hyvän vastuksen moskovalaiselle painijamestari Ivan Rugojeville (Ville Kiljain.) Painia tuomaroimassa (Aimo Silván ). Kuva: Kirsi-Minna Koskela.

 

Teksti: REIJO KAHELIN     
Painimista tosin on vain runsaat kolme minuuttia. Loppuaika parituntisesta teatteriesityksestä on huumorin täyttämää ihmissuhdedraamaa.

Tänä kesänä uuden uljaan katoksen saanut Rönnin Kesäteatteri esittää Antti Tuurin näytelmän Kesäpainit. Esityksen ohjaaja on radioteatteristakin tuttu Eriikka Magnusson.

Pohjalaiskirjailija Antti Tuuri nostaa näytelmässään esille, kuinka Suomen painihegemonia lepää Etelä-Pohjanmaalla. Siellä – ja varmasti muuallakin Suomessa – painijatkin joutuvat valinnan eteen. Kaikki eivät tykkää samasta asiasta. Painijan kumppani ei kenties haluakaan pestä hikisiä trikoita ja odottaa yksin kotona kumppaniaan paini- ja harjoitusleirimatkoilta.

Ristiriita on oitis valmis. Kummanko valitset, painimisen vai nuorta lempeä tihkuvan ja kaipaavan kumppanin? Kun ristiriitaa vielä täydentävät painiseuran puheenjohtaja ja painivalmentaja, on asiassa monta käännettä. Eivätkä ihmissuhteet ihan selvät ole noilla painiseuran miehilläkään.

Nuorten välillä häärää kutsuttuna sotkijana sadantuhannen ketun rantaruotsalaisisäntä Oravaisista. Ja kansainvälistä ystävyyttä tuo suurpainija, maailmanmestari Ivan Rugojev Moskovasta. Kieliongelmien vuoksi hänellä on mukanaan tulkki, jolla on päässään muitakin kuin puheen kääntämisen ajatuksia.

Eräjärven Työväen Näyttämö tekee lähes 40 vuoden kokemuksellaan Kesäpaineista mukavan ja hauskan kokemuksen. Teatteri marssittaa lavalle joka vuosi myös uusia näyttelijöitä, jotka sulautuvat porukkaan kuin vanhat tekijät. Niin tapahtuu tänäkin kesänä.

Kesäpaineja esitetään seitsemäs elokuuta  saakka tiistaisin ja torstaisin klo 19 ja sunnuntaisin klo 16. Viimeinen avoin näytös on lauantaina 11.8. klo 15. Teatteri on Oriveden Eräjärvellä Rönnin huvikeskuksessa. Lippuja voi ostaa teatterin verkkokaupasta

Lisää aiheesta muualla verkossa.

Lippujen verkkokauppa 

Rönnin kesäteatteri (Eräjärven työväennäyttämön sivut) 

Rönnin kesäteatterin FB-sivu

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *