Artikkeli: Kangasala, Pirkanmaa, Vasemmisto

5.3.2019 klo 16:00

Iikka Nikkinen: Rohkeus muutokseen

Iikka Nikkinen rakastaa musiikkia ja varsinkin vinyylilevyjen keräilyä. Matkustaessaan uuteen kaupunkiin hän pyrkii aina käymään levykaupassa ostoksilla. (Kuva: Iikka Nikkisen kotiarkisto)

Iikka Nikkinen on menossa eduskuntaan ilmastoasiat edellä. Näin voinee sanoa, koska hänen sanojensa mukaan ilmastonmuutos on tulevien vaalien tärkein vaaliteema, jonka myötä Suomesta luodaan oikeudenmukainen ja kestävä valtio.

– Koko maailma odottaa vastauksia ilmastonmuutoksen hillintään, edelläkävijänä Suomi voi antaa koko maailmalle vastaukset, Iikka Nikkinen tiivistää.

Palo yhteiskunnallisiin asioihin

– Noin kymmenen vuotta sitten minussa syttyi palo yhteiskunnallisiin asioihin. Tiesin, että minun pitää tehdä hurjasti töitä sen eteen, että voin ihmisenä kehittyä sellaiseksi, jollainen haluaisin päättäjän olevan.

Iikka Nikkiselle päättäjä on myötätuntoinen, positiivinen ja rohkeasti tulevaisuuteen katsova ihminen. Hän tahtoo olla päättäjä, jonka poliittinen työ perustuu tietoon ja jonka työskentelyn ytimessä on ihmistenvälinen yhtenäisyys.

Suomi ei ole vielä valmis

Iikka Nikkinen sanoo, että Suomessa on elämän tasapainoisuudelle edellytykset. Meillä on toimivat kaupungit sekä kaunis luonto lähellä. Suomessa on loistavasti teknologista osaamista sekä valloittavaa kulttuuria.
– Suomea on parannettava poistamalla köyhyys sekä hillitsemällä ilmastonmuutosta. Panostamalla koulutukseen rohkeasti, luomme paremmat mahdollisuudet ratkaista nämä haasteet. Oikeastaan nämä asiat kulkevat käsi kädessä, sillä ilmastonmuutos on ratkaistava sosiaalisesti kestävästi, Iikka Nikkinen näkee.

Kamppailija ja seikkailija

Iikka Nikkinen sanoo olevansa vähän myöhään herännyt koko elämään. Rankka lapsuus ei antanut kovin vahvoja eväitä elämässä pärjäämiseen. Onnekseen hän nuorena aikuisena löysi niin punk-musiikin, kamppailulajit kuin rakkaan vaimonsakin.
– Kliseisesti voisin sanoa, että reppureissu Aasiaan oli minulla sellainen hetki, jossa löysin itseni. Tutustuin meditaation ja joogaan ja sisäistin henkisen hyvinvoinnin tarkoituksen. Viime vuosina maailmanmatkailu on jäänyt taaksepäin ja olen rakastunut Suomeen. Haaveilen Intian sijaan Lapin kauniista erämaista. Yksi harrastus minulla on pysynyt läpi elämän ja se on pelaaminen.

Nouseva vasemmistolainen

– Olen lyhyellä työurallani kokenut paljon, esimerkiksi pääluottamusmiehenä tehtaan sulkemisen finanssikriisin vuoksi. Nykyään toimin henkilöstövastaavana nuoressa ja kasvavassa urheilualan yrityksessä. On ollut ensisijaisen tärkeää käyttää kokemustani, kun rakennan työnantajan kanssa loistavaa työpaikkakulttuuria, Iikka Nikkinen kertoo.

Hänen poliittinen vaikuttamisensa käynnistyi vauhdilla. Parissa vuodessa hän pääsi kaupunginvaltuustoon ja lautakuntatyöhön, paikallisosaston puheenjohtajaksi sekä piirihallitukseen.
– Olin myös yksi 24:stä nousevasta poliitikosta, jotka valittiin puolueen poliitikkokouluun vuonna 2018, hän mainitsee.

Iikka Nikkinen

33 vuotta, henkilöstö- ja työsuojeluvastaava
Kangasala

Kunnalliset luottamustehtävät: kaupunginvaltuutettu, tarkastuslautakunnan jäsen

Muut luottamustehtävät: Kangasalan vasemmiston puheenjohtaja, Pirkanmaan vasemmiston piirihallituksen jäsen

Ota yhteyttä:
Puh. 0504079375
Iikkapetterinikkinen(AT)gmail.com
Facebook
Twitter
Instagram
Blogi

 

Vaalivideo:

*

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *