Artikkeli: Pirkanmaa, Tampere, Vasemmisto

7.3.2019 klo 15:51

Mikko Aaltonen: muutoksen kautta syntyy luottamus

Tammerkosken ranta on Mikko Aaltoselle tamperelaisena tuttu ja mieluisa ympäristö, sieltä lähti alkuun teollisuuden kehitys ja kaupungin kasvu. (Kuva: Mikko Aaltosen kotiarkisto)

– Suomalaisten luottamus yhteiskuntaan on palautettava, määrittelee Mikko Aaltonen eduskuntavaaliteemansa.

Hänen mukaansa meillä on Suomessa totuttu ajatukseen, että hyvinvointiyhteiskunta auttaa, kun tukea tarvitaan. Nyt ihmisten usko tähän on horjunut palveluiden leikkausten myötä.
– Perutaan leikkaukset ja palautetaan luottamus. Meidän on voitava luottaa siihen, että meistä pidetään huolta, kun sitä tarvitsemme ja että elämme reilussa yhteiskunnassa, joka on rakennettu kaikkia eikä vain harvoja varten.

Kokenut päättäjä

Mikko Aaltosella on kaupunginvaltuutettuna ja entisenä apulaispormestarina kokemusta päättäjänä toimimisesta.
– Pyrkisin kuulemaan laajasti eri toimijoita ja asiantuntijoita, jotta eri näkökulmat tulisivat huomioiduksi. Päätökset tekisin niin, että niillä tavoiteltaisiin mahdollisimman suuren joukon ja koko yhteiskunnan etua.

Yhteiskunnan tukiverkko on uudistettava

– Suomi on yhteiskuntana edelleenkin yksi maailman parhaista. Suomessa on voinut luottaa siihen, että yhteiskunta tukee eri elämänvaiheissa ja -tilanteissa. Tämä on myös näkynyt siinä, että suomalaiset ovat voineet luottaa toisiinsa ja yhteiskunta on ollut turvallinen, kuvailee Mikko Aaltonen.

Viime vuosina tilanne on Mikko Aaltosen mukaan kuitenkin muuttunut nopeasti huonompaan suuntaan. Tämä johtuu julkisiin palveluihin kohdentuneista leikkauksista.

Nyt Mikko Aaltonen vaatii, että yhteiskunnan tukiverkko on rakennettava vastaamaan nykypäivän tarpeita niin, että tukeen voi luottaa ja että tukea saa silloin kun elämässään sitä tarvitsee.
– Vaikeassa tilanteessa olevat tarvitsevat tukea eivätkä rangaistuksia.

Rauhallista juoksua

Mikko Aaltonen on 43-vuotias syntyperäinen tamperelainen. Koulutukseltaan hän on hallintotieteiden maisteri ja työskentelee tällä hetkellä talouspäällikkönä terveydenhuollossa. Perheeseen kuuluu vaimo ja kaksi kouluikäistä lasta ja he asuvat Tampereen keskustan tuntumassa.

– Oma aikani menee paljolti työn ja paikallispolitiikan parissa. Vapaa-aikanani, kun sellaista on, harrastan juoksemista ja luen mielelläni. Olen viimeisten kuuden vuoden aikana juossut joka kesä vähintään yhden puolimaratonin. Juoksuvauhtini ei ole hirmuinen, mutta minulle tärkeää on itseni voittaminen, kertoo Mikko Aaltonen ja jatkaa, että lukeminen on jäänyt viime aikoina harmittavan vähälle. Vapaa-aikanaan Mikko Aaltonen kuunteleen myös mielellään musiikkia.

Talouspäällikkö ja kuntapäättäjä

Mikko Aaltonen työskentelee talouspäällikkönä terveydenhuollossa Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiössä.
– Työni puolesta terveydenhuollon talous, kustannukset, hankinnat, sopimukset ja kilpailutukset ovat tuttuja.

Tampereen kunnallispolitiikassa Mikko Aaltonen on toiminut jo vuosituhannen alusta asti. Kaupunginvaltuustossa hän on ollut kolme kautta.
– Viime kaudella toimin apulaispormestarina vastuualueenani sosiaali- ja terveyspalvelut. Kaudellani saatiin Tampereella toteutettua esimerkiksi pitkäaikaistyöttömien aktiivipassi ja sosiaalinen luototus, asunnottomien määrää saatiin laskettua yli sadalla, ikäihmisten kotihoitoon palkattiin 93 hoitajaa lisää, ympärivuorokautisen hoivan paikkoja tehtiin yli 300 kaupungin omaan tuotantoon, luettelee Mikko Aaltonen.

Mikko Aaltonen

42 vuotta, talouspäällikkö
Tampere

Kunnalliset luottamustehtävät: Kaupunginvaltuutettu, valtuuston kolmas varapuheenjohtaja
Muut luottamustehtävät: Tekonivelsairaala Coxa Oy:n hallituksen jäsen, Pirkanmaan syöpäyhdistys Ry:n hallituksen jäsen

Ota yhteyttä:
Puh. 050 302 210
Mpaaltonen(AT)gmail.com
Facebook-poliitikkosivu
Twitter
Verkkosivu

 

Vaalivideo:

*

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *