Artikkeli: Tampere

24.7.2019 klo 10:35

Varavaltuutettu Kiemunki erotettiin perussuomalaisesta valtuustoryhmästä

Koronaviruksen aiheuttama poikkeustila tulee näkymään voimakkaasti koko Suomessa. (Kuva: Kukka Kunnari.)

Tamperelainen varavaltuutettu Terhi Kiemunki on erotettu perussuomalaisten valtuustoryhmästä, tiedotti valtuustoryhmän puheenjohtaja Lassi Kaleva Facebookin “Tampereen kuntapolitiikka” -ryhmässä tänään keskiviikkona. Päätös tehtiin perussuomalaisten paikallisyhdistyksen ja valtuustoryhmän yhteisessä kokouksessa eilen.

Erottamisen syyksi Kaleva mainitsi “ns. kesäleiriasian”. Kesäleiriasialla hän viittasi äärioikeistolaisen Kansallismielisen liittouman järjestämään kesäleiriin, jossa eräänä aktiviteettina oli muun muassa vasemmistolaisten poliitikkojen käyttäminen maalitauluna.

Kiemunki on jo aiemmin erotettu perussuomalaisten Tampereen paikallisyhdistyksestä sekä puolueesta. Varavaltuutettuna hän jatkaa lain mukaisesti kauden loppuun saakka.

Myös Seikku Kaitan asia käsittelyssä

Vasen kaistan tavoittama Lassi Kaleva oli lyhytsanainen Kiemungin erottamiseen liittyvistä syistä. Hän kertoo kokouksen kuitenkin tehneen kokonaisarvion, jonka pohjalta päätökseen päädyttiin. Kiemungin lautakuntapaikan suhteen valtuustoryhmällä ei ole minkäänlaista mandaattia. Mikäli Kiemunki haluttaisiin pois lautakuntapaikaltaan, tulisi valtuuston päättää erottaa koko lautakunta. Kiemunki siis istunee sivistys- ja kulttuurilautakunnassa kauden loppuun saakka.

Tampereen perussuomalaisten hallituksen jäsen Seikku Kaita oli tietojen mukaan myös Kansallismielisen liittouman kesäleirillä. Hänen tapauksensa suhteen Kaleva ei kommentoinut, vaan kertoi asian olevan paikallisyhdistyksen asia. Tampereen perussuomalaisten hallituksen puheenjohtaja Kirsi-Maarit Asplund kertoi, että Kaita on jäädytetty hallituksen toiminnasta, kunnes puolue päättää mahdollisista jatkotoimenpiteistä.

Vasen kaista ei ole tavoittanut Terhi Kiemunkia kommentteja varten.

Juttua täydennetty 24.7.2019 klo 12:05 Lassi Kalevan ja Kirsi-Maarit Asplundin kommenteilla.

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:

Kommentteja: 2

  1. Jättivät toisen vaille sanktioita? Erottivar vain sen joka on muutenkin poliitikkona mennyttä kalua?

    Eikä häntäkään kunnolla. Noilla perusteluilla viesti on se, ettei erotettu siitä mitä teki, vaan koska jäi kiinni – ja koska on muutenkin jo hyödytön.

    ”ns, kesäleiriasia”

    1. Täydensin juttua Lassi Kalevan ja Kirsi-Maarit Asplundin kommenteilla! Myös Seikku Kaitan asia on käsittelyssä ja hänet on jäädytetty hallitustoiminnasta toistaiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *