Tapahtuma:

Rapautuvan palkkatyön yhteiskunta


  • Date:
  • Tapahtumapaikka:
  • Ylävitonen
  • Näsilinnankatu 22 A 5 krs, Tampere
  • Avainsanat:

Pätkätyö, osa-aikatyö, vuokratyö, freelance-työ, joustotyö ja nyhtötyö ovat uuden yhteiskunnan prekaaria käyttöliittymää, joka ei istu ongelmitta perinteisen palkkatyön varaan rakennettuun yhteiskuntaan.

Professori Eeva Jokinen ja tutkija Anu Suoranta keskustelevat yhteistoimisto Ylävitosessa Tampereella 27.11.2018 klo 18-20 siitä, miten työn uudet muodot tyrkkäävät työntekijöitä heikoille työehdoille, hintojen halventamiseen ja vajaisiin oikeuksiin.

Uudet työn teettämisen ja tekemisen tavat kyseenalaistavat vakiintuneet työelämän oikeudet sekä sosiaaliturva-, eläke- ja verotusmallit. Joillekin työn muutos tuo vapautta, mutta monet muutokset uhkaavat johtaa yksilön ja järjestelmän kannalta hallitsemattomiin seurauksiin.

Ajankohtaisena esimerkkinä prekaarista työstä, ja myös työtaistelusta, käy Foodora, jonka polkupyörälähetit ovat järjestäneet kuluvana syksynä kampanjointia työehtojensa puolesta.

Miten ja kenen ehdoilla työyhteiskunta toimii jatkossa? Onko tullut kokonaan uuden käyttöjärjestelmän aika? Tervetuloa keskustelemaan!

Professori Eeva Jokinen ja tutkija Anu Suoranta ovat kirjoittaneet aiheesta keväällä 2018 Vastapainolta ilmestyneessä kirjassa Rapautuvan palkkatyön yhteiskunta. He ovat käsitelleet aihetta myös lukuisissa aiemmissa kirjoituksissaan ja tutkimuksissaan.

Tilaisuus on avoin, ilmainen ja esteetön.

Tilaisuus lähetetään livestreamina Facebookin eventissä: https://m.facebook.com/events/306350220180227

Järjestää Tampereen Vasemmisto ja KSL-opintokeskus

Kirjan kotisivu: https://vastapaino.fi/sivu/tuote/rapautuvan-palkkatyon-yhteiskunta/2291806