Artikkeli: Pirkanmaa, Vasemmisto

16.8.2024 klo 11:40

Pirkanmaan vasemmistoliitto asetti kymmenen ehdokasta aluevaaleihin

Istuvista aluevaltuutetuista ehdolle on asetettu Anna Kontula, Mikko Aaltonen, Milka Hanhela, Kukka Kunnari ja Jouni Sirén. Lisäksi ehdolla ovat vara-aluevaltuutettu Mirka Löf, Katja Kotalampi, Toni Ilmaniemi, Lauri Lindén ja Riikka Pöntinen. (Kuvat: Antti Yrjönen, Jouko Piiponen ja Anna Weckström)

Pirkanmaan vasemmistoliitto on asettanut ensimmäiset ehdokkaansa vuoden 2025 aluevaaleihin. Ehdokkaiden joukosta viisi on aluevaltuutettuja Pirkanmaan hyvinvointialueella ja yksi on varavaltuutettu.

– Olen erittäin tyytyväinen, että jo eduskuntavaaleista alkanut suuri kiinnostus vasemmistoliittoon näkyi upeassa eurovaalivoitossa ja nyt hyvin alkaneessa ehdokashankinnassa. On ollut hienoa huomata, että myös hyvin tuoreet puolueen jäsenet ovat ilmoittaneet halukkuudestaan lähteä ehdolle. Nyt julkistetuista kymmenestä ehdokkaasta löytyy monipuolisuutta, laajaa osaamista ja ammattitaitoa ja on aivan mahtavaa, että he ovat lähteneet ehdolle, vasemmistoliiton keskisen alueen toiminnanjohtaja Aapo Niemi kommentoi ehdokasasettelua.

Istuvista aluevaltuutetuista ehdolle tuleviin aluevaaleihin asetettiin kansanedustaja, sosiologi ja kirjailija Anna Kontula (Valkeakoski), kasvatustieteiden maisteri, Pirkanmaan vasemmistoliiton aluevaltuustoryhmän puheenjohtaja ja kaupunginvaltuutettu Milka Hanhela (Tampere), psykologi, varakaupunginvaltuutettu Kukka Kunnari (Tampere), yrittäjä, aluehallituksen varapuheenjohtaja ja kaupunginvaltuutettu Jouni Sirén (Tampere) sekä hallintotieteiden maisteri, Euroopan alueiden komitean jäsen ja kaupunginvaltuutettu Mikko Aaltonen (Tampere).

Lisäksi vara-aluevaltuutettu, psykiatrinen sairaanhoitaja ja kunnanvaltuutettu Mirka Löf (Hämeenkyrö) sekä Pirkanmaan hyvinvointialueen konserni- ja toimitilajaoston jäsen, jätevesiasiantuntija, kaupunginvaltuutettu Katja Kotalampi (Virrat) ja Pirkanmaan hyvinvointialueen vähän palveluita käyttävien valiokunnan jäsen, anestesiahoitaja Toni Ilmaniemi (Kangasala) asetettiin ehdolle.

Ehdokkaiden joukossa on myös yhteiskuntatieteiden opiskelija, Tampereen ylioppilaskunnan edustajiston jäsen Lauri Lindén (Tampere), joka oli ehdolla kesän europarlamenttivaaleissa ja vuoden 2023 eduskuntavaaleissa vasemmistoliiton listalla sekä yhteiskuntatieteiden maisteri, yhdenvertaisuusasiantuntija ja valtakunnallisen seksuaalikasvatuksen verkoston, VALVE ry:n puheenjohtaja  Riikka Pöntinen (Tampere), joka oli keväällä 2023 ehdolla eduskuntavaaleissa feministisen puolueen listalla.

Aluevaalit järjestetään samaan aikaan kuntavaalien kanssa 13.4.2025.

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:
Lisää aiheesta muualla verkossa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *