Näkökulma, Pirkanmaa

SINIKKA TORKKOLA

20.10.2024 klo 10:36

Pirhan syrjintäaikeet vaarantavat sosiaali- ja terveypalvelut

Sinikka Torkkola puolikuvassa Pirhan valtuuston kokouksessa.
Sinikka Torkkola vaatii kirjoituksessaan Pirhan aluevaltuuston ja -hallituksen ryhtymään välittömästi toimiin, jotta työntekijöille maksetaan samasta työstä samaa palkkaa. (Kuva Anna Weckström)
Sinikka Torkkola

Pirkanmaan hyvinvointialueen, Pirhan aikeet venyttää palkkaharmonisaatiota vuoteen 2028 on kestämätön. Toteutuessaan aie pahentaa Pirhan työvoimapulaa ja heikentää sosiaali- ja terveydenhuoltopalveluiden saatavuutta ja palveluiden laatua koko Pirkanmaalla.

Aikeellaan maksaa samasta työstä eri palkkaa vielä useita vuosia Pirhan johto rikkoo yhdenvertaisuuslain velvoitetta, jonka mukaan työantajan on edistettävä yhdenvertaisuutta. Käytännössä aie merkitsee, että Pirha syrjii osaa työntekijöistään. Vuosien mittaiseksi venyvä palkkaharmonisaatio tarkoittaa, että samaa työtä tekevälle sairaanhoitajalle, lääkärille, lähihoitajalle, sosiaalityöntekijälle, psykologille, laitoshuoltajalle, bioanalyytikolle, ensihoitajalle, sosiaaliohjaajalle, erikoislääkärille tai muulle ammattilaiselle maksetaan eri palkkaa.

Pirkanmaalaisten sosiaali- ja terveyspalveluiden saatavuuden ja laadun varmistamiseksi, Pirhan päättäjien, aluevaltuuston ja -hallituksen on ryhdyttävä välittömästi toimiin palkkaharmonisaation toteuttamiseksi alkuperäisten suunnitelmien mukaisesti vuoden 2025 loppuun mennessä.

Kirjoittaja on vasemmistoliiton Pirkanmaan hyvinvointialueen vara-aluevaltuutettu ja monipalveluvaliokunnan jäsen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *