Vasemmistoliitto esitti aluehallituksessa yhteistoimintaneuvottelujen tuloksia käsittelevän pykälän jättämistä pöydälle. Esitys perustui sille, että aluehallitukselle ei ollut pyynnöistä huolimatta toimitettu päätöstä koskevia lisätietoja ajoissa, sekä ristiriitoihin aluehallituksen aiempien päätösten kanssa. Esitys pöydällepanosta kaatui äänestyksessä äänin 3-10.
Säästötavoitteena yt-neuvotteluissa on 12 miljoonaa. Aluehallituksen esityksessä todetaan, että tavoitteeseen ei päästä kohdentamalla toimenpiteitä pelkästään johto-, esihenkilö- ja asiantuntijatehtävissä toimiviin, vaan kohteena on myös välittömässä palveluntuotannossa toimivia. Henkilöstöä aiotaan vähentää 80 henkilötyövuoden verran ja työnkuvan muutoksia kohdistettaisiin 150 henkilöön.
Tuloksissa yt-neuvottelujen tavoitteet ja sisältö poikkeavat aluehallituksen aiemmasta päätöksestä, jonka mukaan vähennykset voitaisiin kohdentaa ensisijaisesti johto-, esihenkilö- ja asiantuntijatehtävissä toimiviin ja pääpaino on muissa kuin välittömän palvelutoiminnan esihenkilötehtävissä. Aluehallitus oli myös aiemmissa kokouksissaan linjannut, että hallinnon keventämisen toimenpiteiden kohdistuisivat muun muassa organisaatiorakenteen tiivistämiseen, johtamisjärjestelmien yhtenäistämiseen, johtamisen tehostamiseen sekä tietojärjestelmistä ja toimitilakustannuksista saataviin säästöihin.
Yksi vasemmiston valtuutettujen pyytämistä lisätiedoista koski sitä, kuinka suuri osa vähennyksistä koskisi välittömässä palveluntuotannossa toimivia henkilöitä, vastoin aluehallituksen aiempaa linjausta siitä, että säästöt kohdistetaan keskijohtoon. Näitä lukuja ei toimitettu aluehallitukselle etukäteen, eikä niistä saatu selkeää koontia myöskään kokouksessa.
Vasemmistoliiton Jouni Sirén ja Milka Hanhela esittivät aluehallituksessa kritiikkiä neuvottelutavoitteiden muuttamisesta ilman, että asiaa oli tuotu aluehallituksen käsittelyyn, esitettyjen toimenpiteiden kohdistumisesta puuttuvasta tiedosta, sekä esityksestä, että ikäihmisten päivätoimintaa supistettaisiin ja siirrettäisiin etätoiminnaksi.
Tarkennan vielä omalta osaltani, että olisin halunnut pykälän pöydälle ja siirrettäväksi seuraavaan kokoukseen, jotta minulla ja Jounilla olisi ollut aikaa perehtyä vasta hallituksen kokouksessa saamiimme lisätietoihin, ja miettiä, haluammeko ohjeistaa virkajohtoa neuvottelutulosten toimeenpanon suhteen. Muut hallituksen jäsenet eivät pitäneet tätä tarpeellisena. Eli vaikka hallituksen jäsenellä on laaja tiedonsaantioikeus, ja huolimatta siitä että pyysin lisätietoja varsin ajoissa, 4 päivää ennen kokousta ja 1 päivä esityslistan julkistamisen jälkeen, minulle ei annettu lainkaan aikaa perehtyä saamiini lisätietoihin.
Olisin myös jättänyt eriävän mielipiteen menettelytavoista ja siitä, että pöytäämisesitys hylättiin, mutta tätä hallintojohtaja ei sallinut vedoten siihen, että pöytäys ei ole vastaesitys.
– Milka Hanhela