Tapahtuma:

Reilun kaupan Tampere


19.3. kulttuuritalo Telakan ravintolassa (2.krs) kello 18.15 alkaen, keskustelutilaisuus Tampereen kaupungin julkisista hankinnoista, työllisyydestä ja vastuullisesta yrittäjyydestä.

Miten Tampereen kaupungin hankinnoilla voidaan tukea paikallista työllisyyttä ja reilua yrittämistä? Mitä julkisten palvelujen ja toimintojen yhtiöittäminen ja yksityistäminen merkitsevät kuntien taloudelle?

Tampereen kaupunki ostaa joka vuosi tavaroita ja palveluja 800 miljoonalla eurolla. Miten tuo raha voidaan ohjata tukemaan paikallista työllisyyttä ja vastuullista yrittämistä? Mitä veronkierron mekanismeja vastuuttomat yritykset käyttävät ja miten veroparatiisiyhtiöt voidaan karsia pois kaupungin kauppakumppaneista?

Keskustelemassa:
– Matti Ylönen, Yalen yliopisto, USA. Yritysten veronkiertoon ja veroparatiiseihin erikoistunut tutkija ja tietokirjailija.
– Hanna Kuusela, yliopistotutkija, Tampereen yliopisto.Tutkinut mm. suomalaisent talouden menestyjiä, maailmantaloutta ja konsulttien roolia Suomen julkisella sektorilla.
– Jari Stenvall, hallintotieteen professori, Tampereen yliopisto. Tutkinut mm. sote-uudistusta ja palvelujen ja julkista hallinnon kehittämistä.

– Keskustelua vetää Jouni Sirén, Tampereen Vasemmiston puheenjohtaja