Artikkeli: Uutiset 2013–2018

23.11.2013 klo 22:45

Vasemmistoliitto jatkaa hallituksessa

SINIKKA TORKKOLA

Vasemmistoliiton puoluehallituksen ja eduskuntaryhmän yhteinen kokous päätti ääni 43 – 24 jatkaa hallituksessa. Lähes kuusi tuntia kestäneessä kokouksessa arvioitiin monipuolisesti hallituspolitiikan saavutuksia ja tappioita.

Keskusteluna aikana esitettiin vaihtoehtona, että Vasemmistoliitto eroaisi hallituksesta samantien. Lisäksi esitettiin, että puoluevaltuusto ja eduskuntaryhmä kokoontuisivat uudelleen käsittelemään asiaan sitten kun rakennepaketin sisältö olisi selvä. Viimeisessä äänestyksessä puoluehallituksen esitys hallituksessa jatkamisesta voitti esityksen hallituksesta lähtemisestä.

 

Lue lisää Kansan Uutisten verkkolehdestä

Kommentteja: 1

  1. Moi!

    ”Viimeisessä äänestyksessä puoluehallituksen esitys hallituksessa jatkamisesta voitti esityksen hallituksesta lähtemisestä.”

    Mitkä olivat nämä kaksi toisilleen vastakkaista esitystä sanasta sanaan tässä viimeisessä äänestyksessä? Oliko kummassakaan esityksessä sanoja ’jatkaminen’ tai ’lähteminen’ tai selvää viittausta tälläiseen?
    Tottakai, edeltävässä pitkässä keskustelussa kyllä tuotiin hallituskysymys esiin.

    Hallituksen käsiteltävänä oleva rakenneuudistuspaketti on kai se asia, mistä tuo kyseinen äänestys suoritettiin?

    Hallituksesta poistuminen kesken eduskuntakauden vaatii todella rankan analyysin. Propaganda ja mielipiteisiin vaikuttaminen ei ole lähellekään sitä.

    Vasemmistoliitolla on oltava valmiina toimintaohjelma sen varalle, että hallituksesta joudutaan lähetemään kesken kauden. Tällainen ohjelma on syytä tehdä jo Kokoomuksen johtamaan hallitukseen mentäessä. No, tehtiinkö?

    Tässä maassa tehtäviin päätöksiin voidaan vaikuttaa hallituksen ulkopuolelta. Myös eduskunnan ulkopuolelta.

    Vasemmistoliiton mukanaolo hyväksymässä suuria (miljardiluokan) tavallisen kansalaisen elämää kurjistavia päätöksiä, torppaa tehokkaasti kansalaisten vaikuttamisen. Tuloksena on vain hajaantunut, vähintään kahtiajakautunut Vasemmistoliitto, jonkalaisesta puoluetilanteesta meillä monilla on pitkäaikainen kokemus. Vasemmistoliittoa edustavan työväenliikkeen kannatus on pudonnut muutamassa vuosikymmenessä kolmannekseen.

    Mihin on unohtunut kansalaisten suora vaikuttaminen?

    Miksi meille on alettu tuputtaa Vasemmistoliiton toimestakin maksettua propagandaa, jolla yritetään häivyttää istuvan hallituksen suuri linja? (Pitääkö tähän kirjata ne miljardien tulonsiirrot, mitä tämä hallitus on tehnyt tavallisilta kansalaisilta omistavalle luokalle? Ei, kyllä nämä, esim. yhteisöveron alennus tiedetään. Yksistään hallituksen yhteisöveropäätökset vievät kunnilta ja valtiolta verotuloja yli miljardin, joka ainoa vuosi.)

    Lyhyesti:
    Lillukanvarsista puhuminen pitää lopettaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *