Artikkeli: Uutiset 2013–2018

17.1.2014 klo 12:43

Ilkka Järvelälle kultainen ansiomerkki

Ilkka Järvelä kuva Aarno Karjalainen
Ilkka Järvelä on vaikuttanut Tampereen kunnallispolitiikassa parisenkymmentä vuotta.

Teksti: SINIKKA TORKKOLA,  kuvat: OUTI AALTONEN, AARNO KARJALAINEN

Tampereen vasemmiston pitkäaikaiselle vaikuttajalle Ilkka Järvelälle on myönnetty Vasemmistoliiton kultainen ansiomerkki. Tammikuussa 70 vuotta täyttäneelle Järvelälle kaupunkilaisten asiat ovat tärkeitä. Vuodesta 1996 kaupunginvaltuutettuna, varavaltuutettuna ja lautakuntien jäsenenä toiminut Järvelä on  katsonut asioita erityisesti pienituloisten kaupunkilaisten näkökulmasta.

Kaupunkilaiset tuntevat Ilkka Järvelän muiden auttajana. Hänellä on aikaa kuunnella ihmisten huolia ja autta arjen pienissä pulmissa. Joulupukki-Järvelä on ollut tuttu vieras jouluaattona paitsi ystävien ja naapurien kodeissa myös ensiapupäivystyksissä ja vanhainkodeissa. Puoluetoverit tuntevat Järvelän aktiivisena ja asioihin tarttuvana toverina, joka hoitaa huolella tehtävänsä. Kaupungintalolla ja vasemmiston kahviteltalla Järvelä tunnetaan suorapuheisena miehenä, joka ei pelkää ottaa kantaa asioihin.

Järvelä oli sosiaali- ja terveyslautakunnan ja sen seuraajien terveyttä ja toimitakykyä edistävien palvelujen ja ikäihmisen lautakuntien ja niiden jaostojen jäsen 16 vuotta. Erityisesti lautakunnan jaoston työssä, jossa käsitellään yksittäisten kaupunkilaisten asioita, pienituloisten ja vaikeuksissa olevien ihmisten asiat tulivat tutuiksi. Nykyisessä valtuustossa Järvelä vaikuttaa sivistys- ja elämänlaatupalvelujen lautakunnassa.

– Uusissa tehtävissä on rahallisesti helpompaa. Kulttuuri- ja liikuntapalvelut ovat kaupungin budjetissa pieni menoerä, mutta ne vaikuttavat merkittävästi tamperelaisten arkeen. Esimerkiksi jääkiekkokaukaloita sulkemalla ei säästy rahaa kuin vähän. Kulttuuri- ja liikuntapalvelut ovat merkittäviä, sillä ne pitävät ihmiset osallisina, kiinni elämässä.

Järvelä on toiminut pitkään Vasemmistoliiton kunnallistoimikunnassa ja Keski-Tampereen osastossa. Hän pitää tärkeänä luottamushenkilöiden yhteistyötä. Luottamustehtäviä on helpompi ja mukavampikin hoitaa kun taustatukena on hyvin toimiva ryhmä.
– Ilmapiirin pitää olla sellainen, että uudet uskaltavat kysyä neuvoa vanhemmilta konkareilta. Pitkään mukana olleet tuntevat asioiden taustat ja historian, he voivat kertoa asioita, joita ei päätösesityksistä voi lukea, kehottaa Järvelä.

Illka Järvelä

– 43 ja puoli vuotta Tampereen kaupungin palveluksessa sähkömiehenä
–Yli 20 vuotta kunnallisissa luottamustehtävissä: kaupunginvaltuutettu ja varavaltuutettu,sosiaali-ja terveyslautakunnan jäsen, ikäihmisten lautakunnan jäsen, terveyttä ja toimintakykyä edistävän lautakunnan jäsen,Särkänniemen hallituksen ja hallintoneuvoston jäsen
– Ammattiyhdistyliikkeen tehtävissä: JHL ao no 251:n sihteeri,sähkömiesten luottamusmies
– Tampereen Eläkeläisten puheenjohtajana 4 vuotta
– Vasemmistoliitossa mm. Tampereen kunnallisjärjestön kunnallistoimikunnan ja Keski-Tampereen osaston hallituksen jäsen
– Vasemmistoliiton jäsen 15 vuotta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *