Artikkeli: Uutiset 2013–2018

10.6.2014 klo 13:54

Tervetuloa Vasemman Kaistan kirjoittajakurssille

Kirjoittajakurssi työskentelee sekä verkossa että luokkahuoneessa.
Kirjoittajakurssi työskentelee sekä verkossa että luokkahuoneessa.

VASEN KAISTA

Vasen Kaista ja Kansan Sivistystyön Liitto järjestävät syksyllä kirjoittajakurssin. Kaikki vasemmistolaisen verkkolehden tekemisestä kiinnostuneet voivat nyt hakea tälle maksuttomalle kurssille.

Vasemman Kaistan päätoimittaja Sinikka Torkkola avaa kurssin tarkoitusta ja kohderyhmää:

– Kurssin tavoitteena on vahvistaa ja laajentaa kaistan toimittajakuntaa. Jotta voimme tehdä lehdestä entistä monipuolisemman ja kiinnostavamman tarvitsemme lisää toimittajia ja kirjeenvaihtajia. Monet ovat olleet kiinnostuneita osallistumaan kaistan tekoon, mutta ovat epäröineet aloittaa. Haluamme kurssilla antaa jutun tekemisen perusvalmiuksia ja siten mahdollistaa uusien kaistalaisten mukaan tulon.

–  Mukaan on toki kutsuttu myös nykyisiä kaistalaisia, jotka haluavat hioa omia jutun tekijän taitojaan.

– Kaistan toimittajakurssi on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita vasemmistolaisen verkkolehden tekemisestä. Vasemmistolaisen järjestön jäsenyyttä ei vaadita. Paikkoja on tarjolla 12. Etusija on pirkanmaalaisilla, mutta mukaan voi tulla muualtakin jos tilaa on.

– Kirjeenvaihtajaverkostomme kaipaa vahvistusta ja siksi  toivon, että kurssilaisia tulisi ympäri Pirkanmaata. Aiempaa kokemusta toimittamisesta tai kuvaamisesta ei tarvitse olla, sanoo Torkkola.

Kurssin vetäjä Cai Melakoski kertoo kurssin työskentelystä:

– Kurssi opiskelee syys-joulukuussa aina kuukauden toisena lauantaina yhdessä Tampereella, ja aina tiistai*-iltaisin kokoonnutaan verkossa. Olisi ehkä mukavampi istua aina samassa huoneessa, mutta kauempaa olisi hyvin hankalaa matkustaa joka viikko Tampereelle.

– Verkossa opiskelu sopii myös hyvin verkkolehden teon opiskeluun. Verkossakin työskennellään pareittain ja pienryhmissä. Vertaistuki ja vertaispalaute ovat keskeisessä asemassa tällä kurssilla.

– Kurssin voi aloittaa vaikka ei mikään tietotekniikan taitaja olisi. Juttujen kirjoittaminen on kurssin pääasia, ja käytettävät verkkotyökalut ovat yksinkertaisia, ne oppii harjoitusten yhteydessä. Kaikki saavat tarpeeksi opastusta, lupaa Melakoski, jolla on monivuotinen kokemus niin verkko-opetuksesta kuin verkkojulkaisujen toimittamisestakin.

Ilmoittautumisohjeet ja kurssin ohjelma:
Vasen Kaista -verkkolehden kirjoittajakurssi

* muutos 12.8. Maanantai muutettu tiistaiksi

 

Kurssin ohjelmaan kuuluu myös kuvaaminen ja kuvankäsittely.
Kurssin ohjelmaan kuuluu myös kuvaaminen ja kuvankäsittely.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *