Artikkeli: Uutiset 2013–2018

18.8.2014 klo 12:40

Varavaltuutettu Rask: maalaisjärkeä päätöksiin

Vasemmistoliiton tuore varavaltuutettu tahtoo kaupungin kuuntelevan nykyistä paremmin kaupunkilaisia ja kaupungin työntekijöitä
Vasemmistoliiton tuore varavaltuutettu tahtoo kaupungin kuuntelevan nykyistä paremmin kaupunkilaisia ja kaupungin työntekijöitä.

Teksti: SINIKKA TORKKOLA, kuvat: MARJA-LIISA TORNIAINEN, Raskin arkisto
– Vaikuttaminen on verissä. Isäni on ollut poliittisesti aktiivi niin kauan kuin muistan. Epäoikeudenmukaisuus antaa syyn jatkaa vaikuttamisen taivalta, kuvailee vasemmistoliiton tuore varavaltuutettu Virva-Mari Rask poliittisia juuriaan.

Monet asiat kiinnostavat tuoretta varavaltuutettua. Rask on myös melko uusi tamperelainen. Kysymys keskeisimmistä vaikuttamiskohteesta ei ole ihan helppo, sillä kehittämisen kohteita kaupungissa on paljon.

Äiti-Rask on huolestunut koululaisten hyvinvoinnista ja koululuokkien liian suurista oppilasmääristä. Lapsiperheet tarvitisivat isompia vuokra-asuntoja, neliöitä ei ole riittävästi. Myös uusioperheiden tilan tarpeet pitäisi ottaa asuntosuunnittelussa nykyistä paremmin huomioon. Asentaja-Raskille puolestaan tärkeitä ovat työpaikat ja metalliteollisuuden pysyminen. Pienillä ja keskisuurilla yrityksilläkin yrityksillä pitää olla mahdollisuudet tarjota työtä.

Päättäjä-Raski vaatii kaupunkia kuuntelemaan nykyistä paremmin sekä työntekijöitään että kaupunkilaisia.
– Maalaisjärkeä päätöksen tekoon, ei vain nippelien ja nappelien pyörittämistä, konkreettisista asioista pitäisi puhua ja niistä päättää. Päätöksentekijöiden pitäisi olla helpommin lähestyttäviä. Uudelle varavaltuutetulle tärkeitä ovat myös terveyspalvelut. Rask pitää tärkeänä, että mielenterveys- ja päihdepalveluissa säilyvät matalan kynnyksen palvelupisteet. 

Ikurissa asuva Rask on kahden alakoululaisen äiti ja monen ammatin taitaja. Rask on opiskellut koneenasentajaksi, parturi-kampaajaksi sekä vaatetusalan artesaaniksi. Koneasentajaksi hän valmistui viime keväänä. Työpaikka on Bronto Skylift, jossa hän kokoaa muun muassa nosturiautoja ja henkilönostureita. Rask on ammattiosastonsa Metalli 7:n nuorisovastaava. Vapaa-aikanaan hän rentoutuu tekemällä käsitöitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *