Artikkeli: Uutiset 2013–2018

9.12.2014 klo 12:07

Työvoimapulan harhasta työllisyyden hoitoon

Piirikokous keskusteli syvällisesti monista ajankohtaisista kysymyksistä ja julkaisi kannanoton työttömyydestä. Puheenvuoroaan pitämässä Minna-Maria Solanterä, Valkeakosken sosiaalityönjohtaja ja vasemmiston ehdokas kevään eduskuntavaaleissa.
Piirikokous keskusteli syvällisesti monista ajankohtaisista kysymyksistä ja julkaisi kannanoton työttömyydestä. Puheenvuoroaan pitämässä Minna-Maria Solanterä, Valkeakosken sosiaalityönjohtaja ja vasemmiston ehdokas kevään eduskuntavaaleissa.

 

Teksti: PIRKANMAAN VASEMMISTOLIITON PIIRIKOKOUS Kuvat: CAI MELAKOSKI

Hallituksen on lakattava hokemasta työvoiman tarjonnan lisäämistä ja ryhdyttävä sen sijaan toimeen työpaikkojen luomiseksi. Suomessa vallitseva massatyöttömyys ei johdu ”joustamattomista” työmarkkinoista, työvoiman tarjonnan puutteesta eikä liian lyhyestä työajasta vaan työpaikkojen vähyydestä.

Pirkanmaan Vasemmistoliitto vaatii, että työttömien rankaisemisen ja syyllistämisen asemesta on vähennettävä työttömyysturvabyrokratiaa niin, että lyhyiden määräaikaistöiden vastaanottaminen on kannattavaa eikä vähennä työttömyyskorvausta.

Kuntia pitää patistaa työllistämään työttömiä oikealla palkalla, eikä vain antaa kuntien passiivisesti maksaa Kelan vaatimia työllistämisen laiminlyönnin sakkomaksuja kuntalaisten verorahoista.

Yrityksien mahdollisuuksia työllistää on parannettava kannustamalla taloudellista toimeliaisuutta laajan elvytysohjelman avulla. Kehittämällä liikenneyhteyksiä, lisäämällä asuntorakentamista ja siirtymällä kotimaiseen uusiutuvaan energiaan parannetaan myös yritysten toimintaedellytyksiä.

Työttömiä oli lokakuun 2014 tilastojen mukaan 320 000 eli 30 000 enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Heistä lähes 100 000 on ollut ilman työtä yli vuoden. Huolestuttavaa on myös nuorisotyöttömyyden kasvu: 41 000 alle 25-vuotiasta ilman työ- tai opiskelupaikkaa. Suurelle osalle suomalaisista työttömyydestä ja siihen liittyvästä toimeentulon epävarmuudesta uhkaa muodostua pysyvä elämänmuoto.

Työttömyyttä ei pidä hyväksyä yhteiskuntaan kuuluvana asiana. Pirkanmaan Vasemmistoliitto haluaakin nostaa työttömyyden nujertamisen yhdeksi suomalaisen yhteiskunnan tärkeimmistä lähiajan tavoitteista.

Pirkanmaan vasemmistoliiton piirikokous 29.11.2014

Lue lisää piirikokouksesta:
Eduskuntavaalit: Pirkanmaan vasemmistolla täysi lista (Vasen Kaista 29.11.2014)
Torkkola Pirkanmaan vasemmiston johtoon (Vasen Kaista 29.11.2014)
Kontula: Ydinvoima toivottoman vanhanaikaista  (Vasen Kaista 3.12.2014)

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *