Artikkeli: Kaistapää 2013–2018

18.1.2015 klo 11:38

Äärioikeisto kommunistien salarakas?

Heinarin KaistapääKaistapää on hämmentyneenä seurannut, miten kommunistit lyövät kättä äärioikeiston kanssa Tampereen kaupunginvaltuustossa. Kaistapään saamien tietojen mukaan SKP:n kaupunginvaltuutettu Jari Heinonen on allekirjoittanut sopimuksen teknisestä vaaliliitosta, jonka myötä äärioikeistolaisesta Yrjö Schafeitelista tulee kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja. Kokoomuksen valtuustoryhmästä eronnut Schafeitel ajaa kaupungin palveluiden alasajoa ja on toistuvasti vaatinut kaupungin henkilöstön lomauttamista ja irtisanomistakin.

Heinonen on perussuomalaisten, kristillisdemokraattien, keskustan ja Tampereen puolesta ryhmittymän seitsemästoista jäsen. Ilman Heinosta ryhmän valtuutettujen määrä ei riittäisi valtuuston varapuheenjohtajan paikkaan. Ryhmittymä on vaatinut myös lisäpaikkoja johto- ja lautakuntiin. Kaupunkitarinat eivät toistaiseksi ole kertoneet, mitä ryhmittymä on SKP:n valtuustoryhmälle luvannut. Jotain todella makeaa sen täytyy olla. Vai onko oikeistolaisesta talouskurista ja palveluiden alasajosta tullut SKP:n salarakas.

Käytännössä ei ole kyse teknisestä vaaliliitosta vaan tuesta julkisten palveluiden heikentämiselle. Jos Heinonen jättäytyisi maanantaina ryhmän seitsemäntoista ulkopuolelle, se estäisi Schafeitelin valinnan valtuuston varapuheenjohtajaksi ja perussuomalaisten johtaman ryhmittymä etenemisen. Toisin sanoen kommunistien valtuustoryhmän ei tarvitsisi liittoutua pormestarikoalition kanssa vaan jättäytyä kaikkien ryhmittymien ulkopuolelle.

Kaistapää on joutunut kummastelemaan myös kaupungintalon käytäviltä kuulunutta kuiskuttelua, jonka mukaan Heinonen on vältellyt pormestarikoalitiossa mukana olevien yhteydenottoja. Näyttäisi siis siltä, että äärioikeiston politiikan tukeminen sopii SKP:n valtuustoryhmälle paremmin kuin vasemmistolaisen politiikan tukeminen. Onkohan tämä kaikkien kommunistien linja? Olisikin mukava tietää, mitä SKP:n tamperelaiset jäsenet ja kannattajat valtuustoryhmän politikoinnista pitävät.

Kommentteja: 2

  1. ”Vai onko oikeistolaisesta talouskurista ja palveluiden alasajosta tullut SKP:n salarakas.”

    Heh heh. Mitkäs vasemmistopuolueet ne siellä hallituksessa istuessaan ihan julkisesti allekirjoittivatkaan oikeistolaisen talouskurin ja palveluiden alasajon Suomessa ja koko Euroopassa, ei ainoastaan Tampereella, sinetöivän Euroopan talouskurisopimuksen (European Fiscal Compact)? Vinkki: SKP ei kuulunut niihin.

  2. ”Kaistapää on joutunut kummastelemaan myös kaupungintalon käytäviltä kuulunutta kuiskuttelua, jonka mukaan Heinonen on vältellyt pormestarikoalitiossa mukana olevien yhteydenottoja. Näyttäisi siis siltä, että äärioikeiston politiikan tukeminen sopii SKP:n valtuustoryhmälle paremmin kuin vasemmistolaisen politiikan tukeminen.”

    Mun on vaikea nähdä kokoomusvetoisen pormestarikoalition toiminnassa mitään erityisen vasemmistolaisia sävyjä. Mukavasti keskellähän tässä mennään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *