Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

6.4.2015 klo 09:34

Sarjakuvien kuplajuhlaa Finlaysonilla

Tampere Kuplii © Taru Jalava (2)
Teksti: ARI JALAVA Kuvat: TARU JALAVA
Sarjakuvafestivaali Tampere kuplii järjestettiin 28.-29.3. jo yhdeksännen kerran Finlaysonin alueella. Tänä vuonna teemana oli Sarjakuva opettaa.

Tarjolla oli jotakin lähes jokaiselle sarjakuvan ystävälle. Viikonlopun aikana saattoi ihastella cosplay-harrastajien pukuloistoa, tuhlata viimeisetkin rahansa eri kustantajien  ravintola Ziberiassa notkuvien myyntipöytien houkutuksiin, tutustua jos jonkinlaisiin pienlehtiin,  jonottaa signeerausta suosikkisarjakuvataiteilijaltaan tai arpoa mieleisensä monien esitelmien joukosta.

 

Tampere Kuplii © Taru Jalava (5)Menisikö kuuntelemaan eri kansanopistojen opettajien esitelmää sarjakuvaopetuksen nykytilasta ja sen viisitoistavuotisesta historiasta maassamme? Suuntaisiko TR-1:een suomalaisen sarjakuvalegendan ja kuvittajan Ami Hauhion (1912-1955) töitä esittelevään näyttelyyn? Vai veisikö Batman 2000-luvulla sittenkin voiton?

 

Perjantain Tampere Kuplii Goes Academic –seminaarissa Yliopiston pääkirjastolla julkistettiin Sarjakuva-Finlandian  voittaja. Tänä vuonna palkinto meni Tiitu Takalolle teoksesta Minä, Mikko ja Annikki.

 

Ensi vuoden tapahtuma olisi tarkoitus järjestää Tampere-talossa. Tunnelma tulee varmastikin kärsimään, mutta on pakko myöntää, että tapahtuma nykymuodossaan ja –suosiossaan alkaa olla liian iso Finlaysonin alueelle.

 

Lue lisää:
Tampere kuplii kotisivut 

 

 

 

Tampere Kuplii © Taru Jalava (3)

Tampere Kuplii © Taru Jalava (6)

Tampere Kuplii © Taru Jalava (7)

Tampere Kuplii © Taru Jalava (4)Tampere Kuplii © Taru Jalava (1)

 

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *