Artikkeli: Uutiset 2013–2018

29.7.2015 klo 11:31

Yhteistyöllä yhdessä yössä

Tuhannet aikuiset ja lapset kertoivat unelmastaan, monikulttuurisesta, rasismista vapaasta Suomesta.
Tullinaukiolle kokoontui pari tuhatta aikuista ja lasta kertomaan unelmastaan monikulttuurisesta, rasismista vapaasta Suomesta.

 

Teksti: MINNA MINKKINEN, kuvat: KAI JOKELA
– Hei, pitäskö järkätä Meillä on unelma miekkari myös Tampereella? Tästä facebook –päivityksestä lähti idea, että myös Tampereelle pitäisi järjestää Meillä on unelma -mielenosoitus rasismia ja muukalaisvihaa vastaan. Tamperelaiset aktivistit innostuivat ja lähtivät yhdessä pikavauhtia toteuttamaan mielenosoitusta.

Tampereen Setan työntekijä Mikko Väisänen innostui heti. Mukaan lähti myös monikulttuurista nuorisotyötä tekevä Niina Laitinen. Kohta pystyssä oli viestiketju, johon liittyi Rasmus verkoston hallituksen jäseniä ja Suomen Punaisen Risti monikulttuurisuustyötä tekevä Anu-Rohima Mylläri. Samaan aikaan muun muassa Juhana Suoniemellä oli pystyssä ryhmä,  joka mietti saman mielenosoituksen järjestämistä. Sulassa sovussa ideoitiin ja toteutettiin pikavauhdin mielenosoitus. Eikä homma jäänyt siihen, vaan luvassa on rasismin vastainen keikka syksylle.

Yhden aktivistin työpaikalle kokoontui koko revohka maalaamaan banderolleja sekä tulostamaan ja teippaamaan kylttejä. Joskus tapahtumia järkätään kuukausia ja viimeistellään silkkikukilla mielenosoituskyltit. Joskus hienon kyltin saa aikaan muutamassa minuutissa käyttämällä vanhaa listaa, marjalaatikkoa ja paljon jeesusteippiä.

Laulua tarjosi Thierry Meyour ja muutama jäsen  Pulse –The Finnish Tribute to Pink Floyd -bändistä sekä Kaiho. Lopuksi koomikko Antti Syrjä nauratti yleisöä vitseillään.

Paikalla oli noin 2000 ihmistä. Lapset piirtelivät liiduilla maahan ja tunnelma oli hyvä. Aurinko paistoi ja kaikki huusivat EI rasismille.

Meillä on unelma-2750.
Meillä on unelma -mielenosoituksia järjestettiin myös Helsingissä ja Oulussa

 

Lisää aiheesta muualla verkossa

FB-tapahtuma Meillä on unelma -tukimielenosoitus Tampereella
Tampereen Rasmus
SPR:n monikulttuurisuustoiminta Tampereella

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *