Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

5.8.2015 klo 10:32

Sorsapuistosta Helsingin suurmielenosoitukseen

2015-08-04_Sorsapuisto_900x600_CM
Keski-Tampereen vasemmisto pystytti eilen teltan Sorsapuistoon. Piknikille osallistui kaikenikäistä väkeä, ja moni ohikulkija pysähtyi juttelemaan kahvikupposen ajaksi.

 

Teksti ja kuvat: CAI MELAKOSKI

Kasvomaalaus, origamien taittelu ja käpyjen heitto olivat olennainen osa piknikkiä.
Kasvomaalaus, origamien taittelu ja käpyjen heitto olivat olennainen osa piknikkiä.

Kesäinen sää helli eilisen Sorsapuiston piknikin osallistujia. Huoli oikeistohallituksen leikkauspolitiikan seurauksista kaikkein vähäosaisimmille loi kuitenkin tummia sävyjä muutoin leppoisaan ja lämminhenkiseen iltapäivään. Sorsapuiston vehreydessä puhuttiin säistä, kesämatkoista ja vaihdettiin muita kuulumisia, mutta aikuisten puheet tahtoivat usein kääntyä leikkauspolitiikan seurauksiin. Moni kertoi jo ilmoittautuneensa Helsingin suurmielenosoitukseen 22.8.

 Syyskausi käynnistyy elokuun risteilyllä .

Sorsapuiston piknik-päivän organisoivat Keski-Tampereen vasemmiston aktiivit Liisa Ahola, Ilkka Hirvi ja Virva-Mari Rask. Järjestäjät olivat hyvin iloisia säästä, mukavasta ilmapiiristä ja tapahtumien osanottajista. He toivottavat tamperelaiset vasemmistoliiton jäsenet ja ystävät tervetulleeksi myös syyskauden avajaisiin 20.8. Tampereella on jo muodostunut perinteeksi, että elokuun lopulla kokoonnutaan risteilylle keskustelemaan syksyn suunnitelmista.

Lue lisää risteilystä

Yhteiskuljetukset Helsingin suurmielenosoitukseen Tampereelta, Nokialta, Valkeakoskelta, Viialasta…

Kymmenet linja-autot täynnä huolestuneita ja päättäväisiä kansalaisia eri puolilta maata suuntaavat lauantaina 22. elokuuta Helsingissä järjestettävään suurmielenosoitukseen kurjistamispolitiikkaa vastaan.

Mielenosoituksen pääteesit ovat:

  • Leikkauspolitiikkaa vastaan Suomessa, Euroopassa ja koko maailmassa
  • Riittävä toimeentulo kaikille
  • Ihmis- ja perusoikeudet kaikille

Mielenosoitus järjestäytyy Helsingin Rautatietorilla klo 14 ja kulkee Hakaniemen torille. Toritapahtumassa esiintyvät muiden muassa Paleface ja Pertti Kurikan Nimipäivät.

Lue lisää suurmielenosoituksesta ja bussikuljetuksista:

Joukkovoima.com

Joukkovoima_elokuu_600x389

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *