Artikkeli: Uutiset 2013–2018

10.9.2015 klo 15:35

Tampere sanoo tervetuloa Sorsapuistossa

Suomisayswelcome_piknik_900x563


Toimittaja: CAI MELAKOSKI
Ensi lauantai 12. syyskuuta on eurooppalainen toimintapäivä solidaarisuuden osoittamiseksi pakolaisille. Suomessakin sanotaan pakolaisille tervetuloa eri paikkakunnilla. Sorsapuistossa järjestetään Tampere sanoo tervetuloa -piknik lauantaina kello 15.

‒ Tervetuloa piknikille jakamaan rauhaa, rakkautta ja leipää. Ja jatkamaan työtä myös tapahtuman jälkeenkin, sanotaan järjestäjien kutsussa. ‒ Tule yksin ja yhdessä näyttämään miltä avoin Suomi näyttää.

Luvassa on musiikkia, puheita ja muun muassa piiri, jossa neulotaan sukkia turvapaikanhakijoille. Tarjolla on sukkaohje ja opastusta. Jatkokin ovat luvassa.

 

Liki koko Eurooppa mukana

Tampereen lisäksi #suomisayswelcome -tilaisuuksia järjestetään ainakin Helsingissä, Mikkelissä Jyväskylässä, Espoossa ja Vaasassa. #suomisayswelcome on osa #europesayswelcome -verkostoa, joka järjestää kymmeniä tapahtumiasamanaikaisesti ainakin Britanniassa, Irlannissa, Saksassa, Alankomaissa, Belgiassa, Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Islannissa, Itävallassa, Sveitsissä, Ranskassa, Italiassa, Espanjassa, Portugalissa, Kreikassa, Kyproksella, Romaniassa, Unkarissa, Sloveniassa, Bosniassa, Bulgariassa, Puolassa, Liettuassa, Latviassa, Slovakiassa ja Tsekin tasavallassa. Rinnakkaistapahtumia järjestetään ainakin Australiassa ja Yhdysvalloissa.

Lisätietoja:
Tampere sanoo tervetuloa -kansalaispiknik Facebookissa
Suomi sanoo tervetuloa -piknik Facebookissa
#Europesayswelcome Facebook-sivut

 

refugeeswelcome_600x326

 

Tämän kuvan kaltaisia julisteita saa järjestäjiltä jakeluun.
Tämän kuvan kaltaisia julisteita saa järjestäjiltä jakeluun.

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *