Artikkeli: Uutiset 2013–2018

22.10.2015 klo 14:21

Lauantaina Tampereella rasismia ja väkivaltaa vastaan

2015-10-24_pulut_900x350

Toimittaja: CAI MELAKOSKI   
– Tänä vuonna teemana on pakolaisuus, ihmisoikeudet ja avoin, solidaarinen Suomi, kutsuu Pohjois-Hämeen Rauhanpuolustajien puheenjohtaja Jouni Sirén lauantaiseen rauhantapahtumaan.

Yhdistyneiden kansakuntien päivää 24. lokakuuta on Tampereella juhlistettu vuosikymmenien ajan, usein rauhankulkueessa ajankohtaisin tunnuksin. Tänä vuonna tapahtuma on Rajaton rauha – musiikkia ja runoutta väkivaltaa ja rasismia vastaan Koskipuistossa kello 14.

Tilaisuudessa esiintyvät muun muassa Eino Leinon palkinnon saanut runoilija J. K. Ihalainen ja laulaja Ragnar B. Hauta. Päivän teemaan sopivia puheitakin on luvassa. Myös kahvit tarjotaan YK:n 70-vuotispäivän kunniaksi.

‒ YK-päivän rauhantapahtuma on perinteisesti järjestetty Keskustorilla. Lauantaina siellä kuitenkin järjestetään Rajat kiinni -mielenosoitus, jonka viesti on rasistinen. Emme lähde huutamaan kilpaa ääriryhmien kanssa, vaan kutsumme rauhankahveille Koskipuistoon, Sirén kertoo.

Tilaisuuden Facebook-sivun löydät täältä 

 

Lauantaina toinenkin rasisminvastainen tilaisuus


Loppu_24-10_350x538Yhdessä rasismia ja fasismia vastaan -yhteisö järjestää mielenosoituksen Tampereella vastalauseena Keskustorin Rajat kiinni -mielenosoitukselle. Tämä tapahtuma järjestetään ensi lauantaina kello 12.30 Tullinaukiolla.

 Kutsumme kokoon myös vastamielenosoituksen näyttämään, ettemme hyväksy rasismia tai vastakkainasettelun lietsomista köyhien välille. Se vie ainoastaan huomion pois oikeista epäkohdista ja pelaa lopulta vain hallituksen pussiin, sanotaan kutsussa mielenosoitukseen.

‒ Toivotetaan pakolaiset tervetulleiksi ja osoitetaan, että köyhien vastakkainasettelu ei ole vastaus leikkauspolitiikkaan! Tampere kuuluu kaikille paitsi natseille!, järjestäjät toivovat.

Mielenosoituksen Facebook -sivu

 

Rasistit vastentahtoisesti tukemaan pakolaisia

Yhdessä rasismia ja fasismia vastaan -yhteisö kertoo myös mielenkiintoisesta tempauksesta heikentää rasistien motivaatiota:
‒ Vastavetona Rajat kiinni -tapahtumalle, rasisminvastustajat pyysivät tamperelaisia yrittäjiä lahjoittamaan rahaa Suomen Punaisen Ristin pakolaistyölle Suomessa. Kukin yrittäjä lahjoittaa jokaisesta rasistimielenosoituksen osallistujasta viisikymmentä senttiä tähän tarkoitukseen. Tällä on tarkoitus, paitsi masentaa rasistisia toimijoita, laittaa rasistit keräämään oman tarkoituksensa vastaisesti rahaa pakolaisten avuksi. Aloitteella halutaan luoda laajemmin sovellettu käytäntö vastauksena rasistien mielenilmauksille. Useita tamperelaisia yrittäjiä lähti aiemminkin 2.10. vastaavankaltaiseen hankkeeseen mukaan, vaikka se toteutettiin vain kahden päivän varoajalla, yhteisön Facebook -tapahtumasivulla kerrotaan.

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *