Artikkeli: Uutiset 2013–2018

7.1.2016 klo 07:49

Avoin kirje tulevalle puheenjohtajalle

Pjkiskuva
Vasemmistoliitto valitsee uuden puheenjohtajan kesäkuussa. Jos ehdokkaita on enemmän kuin yksi järjestetään neuvoa-antava jäsenäänestys. Kuvakollaasi: Cai Melakoski

Vasemmistoliiton puoluekokous Oulussa 10. - 12-6.2016 vinjettiMINNA MINKKINEN    

Hyvä vasemmistoliiton uusi puheenjohtaja

En tiedä vielä kuka olet, mutta uskoisin, että olemme tavanneet joskus. Olisikin aika reipasta meidän puolueelta, jos olisit joku aivan tuntematon. Siitä, että et tuntisi meitä jäseniä olisi sekä etua että haittaa. Me kun emme ole mitään hiljaista sakkia eikä meitä kaikkia voi miellyttää millään. Muuta kuin jäsenet meillä ei olekaan, ei kannatusta, rahaa eikä valtaa. Uskon kuitenkin, että olemme edes moikkaustuttuja, mitä todennäköisimmin ainakin Facebook-kavereita.

Kannatuslukujen perusteella vasemmistolla ei mene häävisti tällä hetkellä  Ihan kivasti menee kyllä puolueessa, suurempia tappeluja ja paitajakoja ei näyttäisi ainakaan minun silmiin nyt olevan. Että, eteenpäin on tultu ajoista, jolloin eniten väännettiin oman kanssa. Olisiko tässä yksi meidän kompastuskivi? Että käydään enemmän sisäistä kuin ulkoista taistoa? Vähän kun siivottaisi kotia vieraita varten, mutta ei ehditä tehdä ystäviä, joita kylään kutsuisi? En tiedä, edessäsi on paljon vaikeuksia, sori tästä, mutta näin se näyttäs olevan. Et tule puolueeseen puheenjohtajaksi jonka kannatus oli yli 15% vaan puolueeseen, jonka kannatus ei näytä nousevan millään.

Sinä varmasti tunnet meidän väen, se suhtautuu kriittisesti kaikkeen, aivan kaikkeen. Väki ei välitä ylhäältä tulevista käskyistä, mutta puheenjohtajan rooliin kaikkivoipaisena me kyllä vähän uskotaan. Että sinä pelastat meidät ja nostat kannatuksen. Ei kannata uskoa sellaista, se ei ole totta. Yhden ihmisen varassa ei tämä puolue voi olla. Tähtiä pitää olla ja heitä tulee kannustaa kaikella mahdollisella tavalla tähteyteen, mutta toimiiko sellainen puolueen puheenjohtajapestissä? En usko.

Toivottavasti sinulla on hitunen kilpailuviettiä, että rakastaisit voittamista. Me tarvitaan nyt palavaa halua voittaa vaalit. Ilman vaalivoittoja, meillä ei ole valtaa ja ilman valtaa, mitä meillä on? Tai vaihtoehtoisesti voit miettiä puoluehallituksen ja puoluesihteerin kanssa miten tehdä vaikuttamistyötä ilman valtaa. Halussa voittaa, ei ole mitään pahaa tai oikeistolaista.

En halua sinua enempää masentaa. Vasemmistoliitto on ainoa puolue jolle haluan tehdä töitä ilmaiseksi. Meidän ilmaistyövoiman käyttö kannattaa hyödyntää. Ei tämä politiikka mikään lepokoti ole, mutta sen sinä varmaan tiedät sanomattakin. Pidä huolta itsestäsi, olet tärkeä meille ja itsellesi. Ennen kaikkea, voimia puolueen puheenjohtajatehtävään. Uskon, että puoluekokous on valinnut meille sinut siksi, että sinä kyllä hoidat homman kotiin.

 

Vasen Kaistan puoluekokousosasto on avoin keskustelupaikka kaikille aiheesta kiinnostuneille. Tekstejä voi lähetää sähköpostilla osoitteeseen vasenkaista AT gmail.com

 

Lisää aiheesta Vasen Kaistalla

Kohti puoluekokousta – tervetuloa keskustelemaan (6.1.2015)

Punavihreitten valintojen vuosi 2016 (1.1.2016)

 

Lisää aiheesta muualla verkossa

Vasemmistoliiton puoluekokoussivut

 

 

Kommentteja: 2

  1. Jari Aho
    mikään puolue ei voi olla muuta kuin niiden ihmisten tekemiset, jotka siihen lähtevät mukaan. Puolueet eivät ikinä ole mitään yhtenäisiä ohjelmia tai toimintatapoja. Jos haluaa vaikuttaa poliittiseen toimintaan ja päätöksiin, kannattaa etsiä sellaisia ihmisiä, joiden kanssa on yhteisiä tavoitteita ja ruveta edistämään heidän kanssaan niiden toteutumista. Ei ole kahta ihmistä, joilla olisi samat poliittiset näkemykset. Yhdessä asiassa joutuu tekemään töitä yksien ihmisten kanssa, toisessa joidenkin muiden. Siitä kasvaa sukupolvien aikana kansanvalta. Vastuullinen kansalainen lähtee sen rakentamiseen omien voimiensa mukaan.

  2. Seurasin hetken vasemmiston touhua läheltäkin . Puolue on mielestäni enemmän vihreä tasa-arvopuolue kuin perinteinen työväenpuolue tai edes moderni työväenpuolue . Puolue ei houkuttele duunareita äänestäjikseen , toisen asteen koulutuksen saaneita. (Palvelualat , teollisuuden alat ja pienyrittäjät ) Sisäistä keskustelua seuratessani huomasin , että puolue ei edusta niitä asioita miltä pohjalta esimerkiksi äänestäisin puoluetta tai toimisin aktiivisena puolueen jäsenenä . Medianäkyvyyttä Vasemmisto saa pääosin maahanmuutto (humanistipuolue) myönteisyydestään , seksuaalivähemmistöjen edunvalvojana ja ydinvoima vastaisuudestaan . Uskoisin Li Andersonin olevan puolueen seuraava puheenjohtaja . Se olisikin kaikista paras ratkaisu, koska puolue on jo kuin Li Anderson ja hänen arvomaailmaansa edustavat ystävät . Akateemisten Cityvihreiden tasa-arvopuolue .. Onnea matkaan . T. Nukkuvien puolueeseen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *