Artikkeli: Kolumnit 2013–2018

28.4.2016 klo 09:58

Eriarvoisuuden kasvattaminen lopetettava

Rauno KesseliRAUNO KESSELI
Eriarvoistumisen kasvu johtaa syrjäytymiseen, joka purkautuu muun muassa pakolaisvastaisuutena ja suoranaisena rasismina. On hämmentävää, kuinka maamme porvarihallitus esityksillään ja toimillaan ennemminkin lisää eriarvoistumista kuin pyrkisi sitä kaikin keinoin torjumaan.

Verokeinottelu, kohtuuttomat optiot ja johtajien palkankorotukset lisäävät kansalaisten katkeruutta ja horjuttavat uskoa demokraattiseen päätöksentekoon.

Sipilän,Stubbin ja Soinin SSS-hallitus on osoittautunut oikeistolaisimmaksi hallitukseksi Suomen historiassa vuosikymmeniin. Hallitus noudattaa ääriliberalistista ohjelmaa, jonka käsikirjoittajana näyttää olevan ennen muuta Elinkeinoelämän keskusjärjestö EK.

Sipilän hallitus on ryhtynyt purkamaan hyvinvointivaltiota pala kerrallaan. Pahiten tämä koskettaa jo ennestään vähävaraisia, kuten työttömiä ja eläkeläisiä. Nyt myös tavallinen keskiluokka on köyhtymässä.

Lapsiperheetkin joutuvat kärsimään hallituksen ajamasta politiikasta. Monien taksojen ja maksujen korotukset koskettavat ennen kaikkea tätä joukkoa.

Sipilän hallitus ei ole kuunnellut opposition kritiikkiä, vaan on jatkanut selkeän ideologista hyökkäystä vasemmistolaisia arvoja vastaan. Viimeaikaiset uutiset veroparatiiseihin kätketyistä omaisuuksista kertovat, että todellista isänmaallisuutta näiltä ahneilta rahavallan edustajilta ei löydy.

Samaan aikaan kun leikataan sivistyksestä ja peruspalveluista, kuten lasten päivähoidosta, makaa jopa miljardeja euroja verotuksen ulottumattomissa olevaa omaisuutta näissä veroparatiiseissa.

Näille parasiiteille eli loisille on kyllä aikanaan kelvannut suomalainen koulutus ja terveydenhoito, mutta tulevien sukupolvien vastaavista eduista he eivät näytä kantavan huolta.

Vasemmiston ja vasemmistolaisesti ajattelevien ihmisten on nostettava nämä räikeät väärinkäytökset esille. Kansalaisten on nähtävä mistä lopultakin on kyse kun sanotaan, ettei meillä ole varaa pitää hyvinvointivaltiota pystyssä. Vasemmiston on yhdessä ammattiyhdistysliikkeen kanssa osoitettava selkeästi, ettei tällainen meno voi Suomessa jatkua.

Suomen henkinen ilmapiiri on jo jonkin aikaa muistuttanut 1930-luvun ilmapiiriä. Tuolloin äärioikeistolainen Lapuanliike muilutti eli pahoinpiteli kommunisteja ja kuljetti heitä Neuvostoliiton rajalle. Samaa äärioikeistolaista ajattelua ja jopa toimintatapoja on ollut havaittavissa eri puolilla Suomea. natsihenkiset katupartiot ovat tästä esimerkkinä.

Vappuna työväestö on marssinut ja osoittanut mieltään paremman ja turvallisemman elämän puolesta. Niin tapahtuu tänäkin vappuna eri puolilla Suomea. On hienoa, että me voimme näin tehdä. Tämä vapaus on yksi vapaan ja demokraattisen yhteiskunnan kulmakivi.

Toivottavasti myös ylöjärveläiset lähtevät sankoin joukoin mukaan vapputapahtumiin. Muutos on mahdollinen kun me vain yhdessä sitä lähdemme tekemään.

Lähes sata vuotta sitten vähäväkinen kansanosa lähti hakemaan muutosta torppariorjuuteen ja työnantajapatruunoiden yksipuoliseen sanelupolitiikkaan työehdoista. Tämä johti traagiseen kansalaissotaan. Näitä uhreja voi kunnioittaa myös Ylöjärven hautausmaalla vappupäivänä kello 10, jolloin lasketaan kukat punaisten muistopaadelle.

 

Kirjoittaja on ylöjärveläinen kaupunginvaltuutettu.

|||

Etusivun kuva:

Kuva: Taija Ilomäki
Kuva: Taija Ilomäki

 

Vappu punaisten muistomerkillä Ylöjärvellä vuonna 2015. Arja Uusikartano piti puheen.

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *