Artikkeli: Uutiset 2013–2018

4.5.2016 klo 13:18

Puoluekokoukseen monipuolinen edustus Pirkanmaalta

Puoluekokous_900x609

 

Toimittaja: PÄIVI TYNI
Pirkanmaalta valitut 30 puoluekokousedustajaa edustavat vasemmiston ihanteita laidasta laitaan. Näiksi kokousedustajat mainitsevat ehdokasesittelyissään muun muassa työntekijöiden aseman, koulutuspolitiikan ja vasemmiston kansainvälisyyden. Myös reilu kauppa, julkisen omaisuuden järkevä hoito ja itsensätyöllistäjien sekä pienyrittäjien asia ovat asialistalla.

Tasa-arvo, talouspolitiikka, asuntopolitiikka ja ympäristönsuojelu ovat niin ikään mukana kokousedustajien näkökulmissa.Tärkeänä pidetään myös sitä, että vasemmistoliiton politiikassa korostetaan laadukkaita ja riittäviä kunnallisia palveluja, kuten sosiaali- ja terveyspalveluja sekä perusopetusta ja keskiasteen ammatti­koulutusta. Puolueen halutaan olevan punavihreä tasapainoisella ja tasa-arvoisella tavalla. On tärkeää, että vasemmistoliitto on niin duunareiden, toimihenkilöiden, opiskelijoiden, työttömien kuin eläkeläistenkin puolue.

Mukana ovat Pirkanmaan piirin, Tampereen vasemmiston sekä Keski-Tampereen vasemmiston puheenjohtajat. Valituiksi tuli myös yhteensä kolme kaupunginvaltuutettua ja kaksi varavaltuutettua. Myös Vasen Kaista -verkkolehden päätoimittaja osallistuu kokoukseen. Kaiken kaikkiaankin Pirkanmaan piirin puoluekokousedustajisto on suurelta osin lukuisissa vasemmistoliiton ja ammattiyhdistysliikkeen luottamustoimissa toimivia ja toimineita aktiiveja.

Teollisuuden palveluksessa työskentelee valituista kuusi, sosiaalialalla viisi ja terveydenhuoltoalan tehtävissä neljä. Asiantuntijapalveluissa toimii viisi, opetuksen ja koulutuksen parissa neljä ja kirjastoalaa sekä tutkimusta edustaa kaksi puoluekokousedustajaa. Mukana on myös yksi opiskelija ja yksi yrittäjä.

Länsi-Tampereen edustajiston sukupuolijakauma on tasainen: nainen ja mies. Keski-Tamperelainen edustajisto on miesvoittoinen: neljä miestä ja kaksi naista. Kokonaisuuden tasoittavat kuitenkin Mansen Punavihreiden edustajat, joista miehiä on kaksi ja naisia neljä.

Sekä Vasemmistoliiton Keski-Tampereen osastosta että Mansen Punavihreistä tuli kummastakin valituksi kuusi osallistujaa puoluekokoukseen. Keski-Tamperelaiset edustavat laajaa ikähaarukkaa – valitut ovat iältään 28–63 -vuotiaita. Mansen Punavihreiden edustajat ovat 25–55 -vuotiaita. Länsi-Tampereen Vasemmiston kaksi edustajaa muodostavat 30 vuoden ikähaarukan. Kaikki alle 45-vuotiaat tulevat kuitenkin Tampereelta.

Pirkanmaan vasemmistoliiton piirihallitus vahvisti  puoluekokousedustajista pidetyn jäsenäänestyksen tuloksen kokouksessaan huhtikuun lopussa.

Pirkanmaan vasemmistoliiton jäsenistä äänioikeuttaa käytti 58,1 prosenttia. Tampereen alueen äänestysprosentti oli  59,8, pohjoisen 57,4 ja eteläisen 55,9. Äänioikeutettuja oli vaalissa 794 jäsentä, joista 476 käytti äänioikeuttaan. Myöhästymisen tai virheellisen täytön vuoksi hylättiin 15 äänestyslippua.

Tampereen alueen kokousedustajat:

Tatu Ahponen, Ulla-Leena Alppi, Ilkka Hirvi, Henrik Jaakkola, Milla Jurva, Varpu Jutila, Aarno Karjalainen, Veijo Laitinen, Minna Minkkinen, Ilkka Porttikivi, Virva-Mari Rask, Veera Repo, Jouni Sirén ja Sinikka Torkkola. Ensimmäisellä varasijalla on Pyry Urhonen.

Eteläisen alueen kokousedustajat:

Jara Juhani, Satu Kosola, Hannu Lehikoinen, Rauno Lehtinen, Anneli Lehtonen, Pirkko Niemi, Jari Salmi, Marja-Leena Torkki ja Jarno Tuohiniemi. Ensimmäisellä varasijalla on Kari Järventausta.

Pohjoisen alueen kokousedustajat:

Terhi Haukka, Rauno Kesseli, Irma Koskela, Erkki Moisio, Jorma Mäntylä, Vilho Ponkiniemi, Risto Viitanen

 

Lisää aiheesta muualla verkossa

Puoluekokousedustajien esittelyt Pirkanmaan vasemmiston verkkosivulla
Jäsenäänestyksen tulos ja äänimäärät Pirkanmaan vasemmiston verkkosivulla, PDF-tiedosto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *