Artikkeli: Uutiset 2013–2018

22.5.2016 klo 11:25

Yleisen Lehtimiesliiton journalistipalkinto Vasen Kaistalle

Yleisen Lehtimiesliiton journalistipalkintoa vastaanottamassa Cai Melakoski ja Sinikka Torkkola, palkintoa luovuttamassa Irmeli Palmu ja Juha Saarinen. Keskellä istuu kokouksessa puhujavieraana käynyt Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Elina Grundström. (Kuva: Pekka Isaksson)
Yleisen Lehtimiesliiton journalistipalkintoa vastaanottamassa Cai Melakoski ja Sinikka Torkkola, palkintoa luovuttamassa Irmeli Palmu ja Juha Saarinen. Keskellä istuu kokouksessa puhujavieraana käynyt Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Elina Grundström. (Kuva: Pekka Isaksson)

VK   
Yleisen Lehtimiesliiton liittokokouksessa luovutettiin tänään liiton journalistipalkinto Vasen Kaista -verkkolehdelle. Päätöksen perusteluissa todetaan muun muassa:

‒ Verkkolehti Vasen Kaista on onnistunut lähes mahdottomassa: se on vapaaehtoisvoimin tehnyt itsestään pysyvän osan pirkanmaalaista mediajulkisuutta.

‒ Marraskuussa 2013 perustettu, talkoovoimin kaiken aikaa tehty Vasen Kaista on Pirkanmaan Vasemmistoliiton verkkolehti, joka on vakiinnuttanut asemansa vasemmistolaisena maakunnallisena uutiskanavana ja yhteiskunnallisena keskustelupaikkana sekä myös osana Pirkanmaan vasemmiston sisäistä viestintää.

‒ Vasemmistolaisiin arvoihin ja hyvään journalistiseen tapaan sitoutunut Vasen Kaista on kasvattanut kävijämääriään kaiken aikaa.

Päätöksen perusteluissa arvostetaan myös lehden tekemiseen osallistuneiden toimittajien ja kuvaajien määrää ja juttujen julkaisutahdin kiihtymistä.

Kiitospuheessaan Vasen Kaistan päätoimittaja Sinikka Torkkola sanoi olevansa palkinnosta hyvin otettu.

– Työmme on huomattu ja arvioitu täyttävän paikkansa suomalaisessa mediamaisemassa. Vasen Kaista on yhteisöllinen projekti, jota kahden ja puolen vuoden aikana ollut tekemässä 170 toimittajaa  ja kuvaajaa. Ydinjoukossakin on mukana 20–30 aktiivia. Sanoisin kansalaisjournalismia sanan varsinaisessa merkityksessä, kiitti Torkkola.

‒ Kansalaisjournalismia tässä sananvapauden mallimaassa tarvitaankin, sillä vaikka toimittajille ja toimituksille on ammatillinen ja journalistinen vapaus on turvattu, niin se ei takaa monipuolista sisältöä. Päinvastoin kustanustoiminnan keskittyminen kaventaa journalistista monimuotoisuutta ja yksiäänistää mediajulkisuutta. Samoja juttuja luetaan läpi maan, Torkkola harmitteli.

‒ Kiitos tästä palkinnosta, se antaa meille kaistalaisille lisää pontta ja innostusta moniäänistää journalistista julkisuutta ja toimia yhtenä yhteiskunnallisen vaikuttamisen tapana.

Yleisen Lehtimiesliiton journalistipalkinnon journalistisista ansoista on aikaisemmin saanut Tuula-Liina Varis (vuonna 2000), Pekka Isaksson (2002), Markku Vainio (2004), Peter Lodenius (2006), Arja-Anneli Tuominen (2008), Jarkko Mänttäri (2010) ja Maija Aalto (2012).

Helmikuussa 1947 perustettu Yleinen Lehtimiesliitto ry (YLL) toimii journalistien ja tiedottajien vasemmistolaisena yhdyssiteenä. YLL on Suomen ammattiliittojen keskusjärjestön (SAK) ja Kansan Sivistystyön liiton (KSL) jäsen.

Lue lisää liitosta ja journalistipalkinnosta YLL:n verkkosivuilta
Yleinen Lehtimiesliitto (Nettisivusto)

Yleinen Lehtimiesliitto (Facebook sivu)

YLL-kunniakirjaVK

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *