Artikkeli: Uutiset 2013–2018

12.8.2016 klo 12:35

Hervantalaiset vetoavat Venlantuvan puolesta

Venlantuvassa voi myös nauttia kahvia ja lounasta. Kuva: Anja Nummela.
Venlantuvassa voi muun muassa nauttia kahvia ja lounasta. Kuva: Anja Nummela.

 

Teksti: AILA HOKKANEN
Hervannassa kerätään allekirjoituksia kansalaisadressiin, jossa Tampereen kaupungin päättäjien toivotaan varmistavan, että Etelä-Hervannan Venlantuvalla vapaaehtoisvoimin toteutettava kulttuuritoiminta voisi jatkua keskeytyksettä, ja ettei monikäyttöinen, eri järjestöille sopiva tila jäisi tyhjilleen.

Venlantupa toimi vuodesta 1991 Tampereen kaupungin korttelikerhona, mutta vuoden 2013 kesäkuun lopussa kaupunki lopetti toiminnan säästösyistä. Syyskuusta 2013 alkaen Venlantupa on toiminut kaikille avoimena yhteisenä olohuoneena yksinyrittäjä Anja Nummelan vetämänä.  Venlantuvasta on muodostunut omaehtoisen kulttuuritoiminnan keskus, ja kohtaamispaikka, jossa ikäihmiset, vammaiset ja yksinäiset löytävät juttuseuraa, monipuolista ohjelmaa ja tekemistä aina yhteislaulusta, karaokesta ja bingosta kuvataidekerhoon ja kuoroon. Venlantuvan olemassaolo ehkäisee syrjäytymistä. Kaikki eivät pääse Keinupuiston lähitorille Pohjois-Hervantaan liikuntaesteiden takia. Tilaa on voinut myös vuokrata Tampereen Hervantalaiset ry:ltä perhejuhliin, kokouksiin ja tapahtumiin.

Viime syksynä Tampereen Hervantalaiset -yhdistys muutti Venlantuvan tiloihin tuoden mukanaan toimistonsa, Tuulantei-kuoron ja Sointuset-orkesterin harjoitukset, kuvataidekerhon ja muun toimintansa. Anja Nummela on toiminut Tampereen Hervantalaiset ry:n taloudenhoitajana ja alivuokralaisena Kotipalvelutyöpalvelu Mantelin yrittäjänä; siis lounaskahvilan pitäjänä Venlantuvan tiloissa.

Anja Nummela on nyt syksyllä 2016 jäämässä eläkkeelle, ja lopettamassa yritystoimintaansa ja Tampereen Hervantalaiset ry:n vuokrasopimus on katkolla 31.8.2016. Tampereen Hervantalaiset ry. -asukasyhdistys on halukas jatkamaan kulttuuritoimintaa, mutta tarvitsisi siihen kaupungin vuokra-avustusta. Tampereen kaupungin tytäryhtiö, Tampereen Vuokra-Asunnot Oy on vuokranantajana Venlantuvan liiketilassa. Tähänastiset kaupungin avustukset ovat olleet pettymys, yhdistykselle on myönnetty vain 700 euroa kuluvana vuonna, ja tämä summa ei riitä kattamaan edes yhdistyksen kuukauden vuokrakuluja.

 

Lisätietoja asiasta saa adressista:

Avoin vetoomus Venlantuvan puolesta

Adressi on allekirjoitettavissa myös paperiversiona Venlantuvalla ma–pe klo 9–15, osoitteessa Teekkarinkatu 5 B, Etelä-Hervanta.

Aiheesta lisää muualla verkossa:

Tampereen Hervantalaiset ry Facebookissa 

Venlantupa Facebookissa

Pelastakaa Venlantupa! (Hervannan Sanomat 22.6.2016)

*

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *