Artikkeli: Lukijoilta 2013–2018

19.1.2017 klo 15:02

Anteeksi Eteläpuisto

SEPPO KOSKIMA

Sinua kohdellaan kuin yritystä, jota yritetään muuttaa rahaksi. Yhteistä hyvää haudataan, totutut tavat menettävät merkityksensä. Rinteillä ja rannoillasi koneet muuttaisivat kasvojasi uusille tulokkaille. Tulokkaille, jotka eivät sopeudu maisemaan vaan sopeuttavat maisemaa itsellensä.

Anteeksi, Eteläpuisto, vaikka luonto synnytti järjen ihmiselle, joka muu sitä käyttää. Emme näe luonnon ja ihmisen yhteyttä, samoja juuria. Tunnemme kyllä, että Eteläpuiston säilyttäminen kestävällä tavalla olisi viisas valinta, happea sydämelle, elämää Eteläpuistolle.

Valitettavasti sinulla Eteläpuisto ei ole oikeutta päättää omista asioistasi. Yritämme kyllä kasvattaa itsellemme arvoja  luonnosta ja ihmisestä. Tiedämme jo, että ihmisen on pidettävä suhde luontoon hengissä. Samalla mietimme, miten on suhtauduttava heihin, jotka tietävät mutta eivät välitä ja antavat Eteläpuiston muuttua betonirannikoksi.

*

 

Kommentteja: 1

  1. Miksi kuvissa ei ikinä näytetä totuutta? Missä hiekkakentät, parkkipaikat jne?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *