Artikkeli: Kuntavaalit 2013–2018

26.2.2017 klo 17:32

Lempäälässä puhuttiin luokista ja vaaleista

Vasen kuva: Anna Kontulan (kuvassa oikealla) kirja Luokkalaki herätti mielenkiintoa. Vasemmalla uusi vasemmistoliiton ehdokas Tom Söderholm. Oikeanpuoleinen kuva: Lempäälän ehdokkaita ryhmäselfiessä: Takana vasemmalta Raine Mäkelä, Anna Kontula (ei ehdokas), Esa Salminen, Nina Söderholm ja Riku Floman. Etualalla vasemmalta Tarja Rossi, Satu Kosola ja Hannele Lehikoinen.

 

Teksti ja kuvat: SATU KOSOLA
Kansanedustaja Anna Kontula vieraili eilen Lempäälän vasemmiston keskustelutilaisuudessa. Kontula puhui luokkalaeista ja siitä miten eriarvoisesti ihmisiä edelleen yhteiskunnassamme kohdellaan. Puhetta seurasi vilkas keskustelu.

Paikallaolijoita kiinnosti myös Lempäälän kunnan tämän hetkinen poliittinen tilanne. Näihin kysymyksiin paikalla olleet valtuutetut ja ehdokkaat vastasivat parhaansa mukaan.

Vasemmistoliiton Lempäälän kunnallisjärjestö tarjosi tilaisuudessa kuntavaaliehdokas Tarja Rossin tekemää vegaanista kasvissosekeittoa ja kahvia. Tunnelma tilaisuudessa oli lämmin ja tuttavallinen.

Päivän paras anti oli varmasti se, että Anna Kontula tsemppasi läsnäolollaan ja näkemyksillään meitä Lempäälän kuntavaaliehdokkaita. Onnellisena asetuimme ”ryhmäkaveriselfieenkin”. Niin ja saimmepa vielä uuden ehdokkaankin!

Lempäälässä on kuntavaaleissa 18 ehdokasta, ja tasa-arvon nimissä naisia ja miehiä on nyt yhtä paljon. Vuoden 2012 vaaleissa ehdokkaita oli 16, joten lisäystä on 12,5 prosenttia. Viimeksi naisia oli selvästi alle puolet, joten parannusta on tässäkin suhteessa. Ehdokasilmoitukset on jätettävä viimeistään ensi tiistaina. Ehdokasmäärä saattaa nousta vielä.

Lempäälän vasemmisto (Facebook)

*

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *