Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

28.2.2017 klo 19:19

Ulla-Leena Alppi: päättäväisesti heikompien puolella

Tyttäremme Leevi-poika on aurinkoni maailmantuskan keskellä. Hänen kanssaan arjen pienistä asioista tulee suuria, merkityksellisiä.

 

VASEN KAISTA
Minun Tampereellani työikäisillä ihmisillä on työtä, lapsillamme laadukas varhaiskasvatus ja perusopetus pienissä ryhmissä. Myös elämänkaaren toisessa päässä olevat iäkkäät ihmiset saavat hyvän huolenpidon, arvokkaan vanhuuden. En hyväksy hoitajamitoitusten alentamista. Heikoimmassa asemassa olevista ihmisistä pidetään huolta. Minun Tampereellani on jatkossakin Eteläpuisto ja kulttuuri nähdään voimavaranamme.

Millainen päättäjä?

Olen aina pitänyt tärkeänä kykyä ajatella itsenäisesti ja toimia yhteisöllisesti. Kukaan ei saa mitään aikaan yksin, mutta jonkun on aina oltava päättäväisesti aloitteellinen. Myös pitkäjänteisyyttä tarvitaan; harvoin asiat etenevät kertaheitolla. Avoimuutta pidän lähtökohtana. Vuorovaikutus kuntalaisten ja kunnan työntekijöiden kanssa on paitsi välttämätöntä, myös hedelmällistä. Tähän olen satsannut ja niin tekisin jatkossakin. Pitkästä kokemuksesta politiikassa on tietysti paljon hyötyä.

Millainen Tampere?

Tampere on monipuolinen kaupunki, jossa arvostan erityisesti sen työläishistoriaa. Suuret tehtaamme ovat sulkeutuneet, mutta iso osa tehdasrakennuksista on onneksi otettu kulttuurikäyttöön. Työläistaustan lisäksi Tampere on vetovoimainen yliopisto-ja kulttuurikaupunki. Meillä on poikkeuksellisen paljon merkittäviä kirjailijoita, olemme teatteripääkaupunki, museomme kiinnostavat.
Tampere on ollut edelläkävijä monien palveluiden kehittäjänä. Monet niistä ovat kuitenkin rapautumassa lyhytnäköisten säästöbudjettien myötä. Vastuullisten kuntapäättäjien tulee mielestäni katsoa asioita useamman vuoden perspektiivillä ja uskaltaa satsata ennaltaehkäisyyn niin lasten, vanhusten kuin muissakin palveluissa. Investoinnit ihmisten hyvinvointiin ovat kestävää kehitystä, ympäristönsuojelua unohtamatta.

Keskusteleva kirjoittaja

Asun keskustassa kuvataiteilijapuolisoni Markku Böökin kanssa. Muut perheenjäsenet ovat (adoptio)tyttäremme Katri ja Markun poika Antti. Myös he asuvat Tampereella ja voin siis mummoilla kolmelle ihanalle lastenlapselle. Isommat, Isla ja Elena ovat 10- ja 7-vuotiaat, pienin hurmuri Leevi 1-vuotias. Olen varsin tunnollinen erilaisissa luottamustehtävissäni, mutta valintatilanteissa nämä lapsukaiset ovat tärkeysjärjestyksessä ensimmäiset.
Kirjojen lukemista en oikeastaan pidä harrastuksena, vaan elämäntapana. Muutaman päiväkirjamuotoisen kirjan olen itsekin kirjoittanut, ja kirjoittamiselle haluaisin enemmänkin aikaa. Arjen antoisia asioita ovat lukupiirini ja kaksi muuta naisryhmääni, ystävät muutoinkin. Keskustelut ovat tärkeitä! Ja teatteri. Kävely. Uusien kasvisruokareseptien kokeilu.

Lastensuojelun asiantuntija

Säännöllinen työelämä lastensuojelun parissa kouluttajana on takana, mutta lastensuojelu on edelleen mukana arjessani muun muassa lasten ja nuorten palveluiden lautakunnan myötä. Yhteys on myös lastensuojelujärjestöjen sekä sijais- ja adoptiovanhempiverkostoni kautta. Kolmenkymmenen vuoden kokemuksenkin jälkeen opittavaa on aina. Tutkimukset ja raportit kiinnostavat.
Yhteiskunnallisen vaikuttamisen kanavat ovat tällä hetkellä kaupunginvaltuusto ja lautakunnat. Valtuustoryhmän ja lautakunnan hyvä henki ovat tehneet vaikuttamisesta mielekästä. Niin myös se, että olen käyttänyt paljon aikaa tutustumiseen niin sanottuun ruohonjuuritason työhön.
Kirjoittaminen on aina ollut tärkeä tapani yrittää vaikuttaa asioihin. Sitä jatkan muun muassa Kansan Uutisten blogistina ja tietysti Vasen Kaistaan kirjoittamalla.

Ulla-Leena Alppi

Ikä: 67 vuotta

Ammatti: Sijaisvanhempikouluttaja, kirjoittaja

Kaupunginosa: Keskusta

Kunnalliset luottamustehtävät: Kaupunginvaltuutettu, lasten ja nuorten palveluiden lautakunnan varapuheenjohtaja, ikäihmisten palveluiden lautakunnan varajäsen

Muut luottamustehtävät: Länsi-Tampereen vasemmiston johtokunnan jäsen, Tampereen Työväen Teatterin hallituksen jäsen, Sopimusvuori ry:n hallituksen jäsen, Eeva-Liisa Manner-seuran johtokunnan varajäsen

Ota yhteyttä:

Puh. 040 059 5687

ula.alppi[AT]gmail.com

Facebook-poliitikkosivu

Blogi: Kansan Uutiset, Arjen vimma

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *