Artikkeli: Uutiset 2013–2018

15.2.2017 klo 15:35

Vasemmistoliitto vastustaa palkkioiden korotuksia

Tampereen kaupunginvaltuusto käsittelee korotusesityksiä ensi maanantain kokouksessaan. Taulukkokuva: Päivi Tyni.

 

Teksti: SINIKKA TORKKOLA
Vasemmistoliiton Tampereen valtuustoryhmä ei kannata esitystä, joka nostaisi kaupungin kokouspalkkioita kymmenillä prosenteilla. Toimielinten puheenjohtajien vuosipalkkioihin esitetään enimmillään 150 prosentin korotusta. Apulaispormestareille esitetään 15 prosentin palkankorotusta.

Valtuutettu Ulla-Leena Alppi (vas.) vastustaa korotuksia, sillä ne eivät ole samassa linjassa kaupungin muiden päätösten kanssa. Kaupungin tiukalla taloudellisella tilanteella on perusteltu palveluiden leikkauksia ja maksujen korotuksia.

– Ei ole perusteltua korottaa kokouspalkkioita eikä apulaispormestarien palkkoja, koska ei ole ollut rahaa kaupungin palveluiden kehittämiseenkään, perustelee Ulla-Leena Alppi

– Joudun monta kertaa työpäivän aikana kertomaan asiakkaille, ettei hoitoon pääse ja vinkumaan kaupungilta turhaan kirjallisia hoitopäätöksiä. Tässä tilanteessa en todellakaan pysty äänestämään lisää rahaa kenellekään, perustelee korotusten vastustamista päihdetyöntekijänä työskentelevä vasemmistoliiton valtuutettu Minna Minkkinen.

Kaupunginhallituksen esityksessä palkkiokorotuksia kutsutaan maltillisiksi. Suurimman korotuksen saa konsernijaoston puheenjohtaja, jonka palkkio nousee 150 prosentilla 2 000 eurosta 5 000 euroon. Pienimmät korotukset esitetään vaalilautakuntien puheenjohtajien, varapuheenjohtajien ja jäsenten palkkiohin, joiden euromääräinen korotus olisi 20 euroa.

Palkkiokorotuspäätös täydentää tammikuun valtuustossa hyväksyttyä kaupungin hallintosääntöä. Sääntö muutti kaupunginhallituksen tehtäviä. Aiemmin toimineet henkilöstö- ja liiketoimintajaosto lakkautettiin. Henkilöstöasioita käsittelee jatkossa kaupunginhallitus. Liiketoimintajaoston nimeksi tuli konsernijaosto. Konsernin jaoston varapuheenjohtalle esitetään maksettavaksi 2 000 euron vuosipalkkiota. Jaoston jäsenen vuosipalkkio nousee 1 800 eurosta 2 000 euroon.

 

 

Lisää aiheesta muualla verkossa.

Tampereen kaupunginvaltuuston kokouksen 20.2.2017 esityslista (Kaupungin verkkosivut)

Valtuuston kokouksen suora videolähetys (Kaupungin verkkosivut)

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *