Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

3.3.2017 klo 14:27

Milka Hanhela: tamperelaiset on säästettävä säästöiltä

Tampereen punatiilitalojen keskellä on helppo muistaa työväenliikkeen historiaa ja kunnioittaa juuriaan.

 

VASEN KAISTA
Minun Tampereeni kunnioittaa kaikkia kaupunkilaisia. Se tukee lapsia, koululaisia, opiskelijoita, työttömiä, sairaita ja vanhuksia yhtä lailla. Tampereella jokaisen työntekijän panosta arvostetaan ja ympäristöstä pidetään ehdoitta huolta. Koulujen ei anneta eriarvoistua – sivistys kuuluu kaikille.

Millainen päättäjä?

Joku on luonnehtinut minua sanoilla “kiltti ja tiukka samassa paketissa”. Perusluonteeltani olen diplomaatti, mutta periaatteistani en jousta. Tärkeimpiä arvojani ovat sivistys, yhdenvertaisuus, ympäristöarvot ja demokratia.

En voisi katsoa peilikuvaani silmiin, jos tekisin suuren päätöksen perehtymättä tarkoin paitsi kysymyksen taustoihin, myös niiden ihmisten näkemyksiin, joita päätös koskee.

Millainen Tampere?

Tampere on upea, historiallinen kaupunki ja ainakin entisen espoolaisen mielestä Suomen paras paikka elää. Toivoisin, että Tampere olisi myös Suomen demokraattisin kaupunki. Kaikkien sana ei kuitenkaan paina yhtä paljon. Suhmuroinnin sijaan kaupungin tulevaisuus tulee tehdä koko väestön voimin, asukkaita ja ympäristöä kunnioittaen.

Minua huolestuttaa SOS-hallituksen politiikan vaikutus Tampereeseen. En voi sietää ajatusta siitä, että täällä luovuttaisiin esimerkiksi lasten oikeudesta päivähoitoon. Haluan, että Tampere toimii vastavoimana Sipilän kyykytyspolitiikalle ja tukee ihmisiä arjessa.

Roolipelaava pianisti

Olen Espoossa syntynyt, Tampereelta paikkansa löytänyt kasvatustieteiden opiskelija. Tullessani Tampereen yliopistoon opiskelemaan vuonna 2012 olin juuri viettänyt kaksi vuotta Kreikassa. Olin siellä päässyt todistamaan talouskuripolitiikan vaikutuksia ja valtavaa työttömyyttä. Korruption ja jatkuvan vyönkiristyksen seuraukset nähtyäni en voinut enää pitää politiikkaa omasta elämästäni irrallisena asiana, vaan koin palon toimia.

Järjestöaktiviteettien ohella nautin roolipeleistä ja scifi- ja fantasiakirjallisuudesta. Naapureitani ilahdutan säännöllisesti pianonsoitolla.

Taisteleva opiskelija-aktiivi

Liityin Tampereen yliopiston vihreään vasemmistoon vuonna 2013 ja toimin nyt sen puheenjohtajana. Järjestö yhdistää yliopisto-opiskelijoita, jotka haluavat solidaarisemman, oikeudenmukaisemman ja vihreämmän yhteiskunnan.

Vuoden 2016 vietin Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan hallituksessa, jossa sain paraatipaikalta seurata Sipilän hallituksen koulutusleikkauksia ja taistella opiskelijoiden toimeentulon puolesta.

Politiikka kuuluu kaikille. Siksi tahdon ajasta, paikasta ja järjestöstä riippumatta laittaa itseni likoon erityisesti niiden puolesta, jotka eivät siihen itse pysty.

Milka Hanhela (sit.):

Ikä: 29 vuotta

Ammatti: Kasvatustieteiden opiskelija

Kaupunginosa: Iidesranta

Luottamustehtävät: Tampereen yliopiston vihreän vasemmiston, Viva ry:n, puheenjohtaja 2017

Ota yhteyttä:

Puh. 040 757 0253

milka.hanhela[AT]gmail.com

Facebook-poliitikkosivu

Twitter

Instagram

Verkkosivu

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *