Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

7.3.2017 klo 09:05

Niko Vallenius: uskon kauaskatseiseen kehittämiseen

Kirjasto – mahdollisuus oppia, työskennellä, ja rentoutua lukuelämysten äärellä. Muistutus siitä, ettei kaikkea tarvitse omistaa itse.

 

VASEN KAISTA
Tampere on hyvinvointipolitiikan edelläkävijä, joka panostaa ongelmien ennaltaehkäisyyn, avun saatavuuteen ja palveluiden kehittämiseen.

Tasa-arvoinen ja monimuotoinen kasvukaupunki, jossa jokaisella on varaa elää.

Kaupunki joka ei leikkaa lyhytnäköisesti vaan investoi rohkeasti hyvinvointiin ja elinvoimaisuuteen.

Millainen päättäjä?

Haluan varmistaa, että tulevaisuuden Tampereella kukaan ei jää ilman tarvitsemiaan palveluita. Perustan päätökseni kaupunkilaisten tarpeisiin ja tutkittuun tietoon.

Olen helposti lähestyttävä ja kuuntelen jokaisen ideoita sekä huolenaiheita. Haastan nykyisen vaihtoehdottomuuden ja toivottomuuden ilmapiirin näyttämällä, että panostukset hyvinvointiin kannattavat myös taloudellisesti.

Millainen Tampere?

Tampereella on vasemmistoliiton ansiosta harjoitettu esimerkillistä hyvinvointipolitiikkaa. Tampereen on kuitenkin jatkossa oltava entistä vahvemmin ihmisten hyvinvointia ja tasa-arvoa edistävä kaupunki, jossa on kattavat tukiverkot haastavien elämäntilanteiden varalta.

Tampereen rohkeus kehittyä on näkynyt panostuksina rakentamiseen ja julkiseen liikenteeseen. Nyt on kuitenkin aika investoida edulliseen, voittoa tavoittelemattomaan vuokra-asuntotuotantoon. Pienemmät asumismenot hyödyttävät erityisesti kotitalouksia, mutta välillisesti myös paikallisia yrityksiä ostovoiman paranemisen kautta.

Monivaiheinen menneisyys.

Synnyin ja vartuin Nokialla. Muutin Helsinkiin opiskelemaan katsomusaineiden opettajaksi. Opintojen jälkeen kotiseuturakkaus veti minut ja perheeni takaisin Tampereelle. Vuosieni varrella olen työskennellyt siivoojana, pihanhoitajana sekä markkinointialan tehtävissä myyjänä ja kouluttajana.

Olen myös ollut järjestämässä uskonnollisesti sitoutumattomia aikuistumisleirejä nuorille Prometheus-leirin tuki ry:ssä sekä kehittämässä järjestön toimintaa.

Nautin ruoanlaitosta, uimisesta, musiikista ja pelaamisesta. Haaveilen siitä, että minulla olisi aikaa kirjoittaa kirja.

Opetusalan kehittäjä

Työskentelen tällä hetkellä opetusalan asiantuntijatehtävissä Riihimäen kaupungin sivistystoimella. Minut on palkattu hankkeeseen, jonka tavoitteena on kehittää kaupungin koulujen tieto- ja viestintäteknologian opetuskäyttöä. Tavoitteenani on varmistaa, että digitalisaation tarjoamat mahdollisuudet hyödynnetään opetuksessa ja että kaikki oppilaat saavat tulevaisuuden kannalta tärkeät teknologiset taidot.

Ennen nykyistä toimeani työskentelin määräaikaisena opettajana Pirkanmaan ja Hämeen seuduilla. Kun hankkeeni päättyy, palaan jälleen luokkahuoneeseen oppilaiden pariin.

Niko Vallenius:

Ikä: 28 vuotta

Ammatti: Opettaja

Kaupunginosa: Järvensivu

Ota yhteyttä:

niko[AT]vallenius.fi

Facebook-poliitikkosivu

Twitter

Verkkosivu

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *