Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

22.3.2017 klo 16:13

Tapani Streng: oikeudenmukaista kokemusta asioiden hoitoon

Tamperelaisten hyvinvointia ylläpitävät muun muassa yhteiset puistot ja rannat.

VASEN KAISTA
Minun Tampereeni on sosiaalisesti oikeudenmukainen, kaikkia väestöryhmiä palveleva kaupunki. Minun Tampereeni antaa joustavasti apua sitä tarvitseville. Minun Tampereeni huomioi hyvät liikenneyhteydet kohtuullisilla kustannuksilla ympäristötekijöitä unohtamatta. Minun Tampereeni säilyttää omat kunnalliset palvelunsa ja niiden tavoitettavuuden kaikille.

Millainen päättäjä?

Päättäjänä lähestyisin asioita sosiaalisen hyvinvoinnin ja oikeudenmukaisuuden näkökulmasta. Verkostoituminen saman arvomaailman omaavien henkilöiden kanssa eri päätäntäsektoreilla on myös tärkeää samoin kuin huolellinen perehtyminen päätöksenteon kohteena oleviin asioihin.

Millainen Tampere?

Tampere on monella tapaa varsin hyvin toimiva kaupunki palveluidensa, koulutuksensa ja kunnallistekniikkansa osalta. Nykyinen hallituksemme ajaa kuitenkin eriarvoistavaa linjaa omalla kaverikapitalismillaan ja on luomassa voimakkaasti vain hyväosaisten yhteiskuntaa, jonka toimintaedellytyksiä tehdään vähempiosaisten kustannuksella. Tällainen kehityssuunta tarvitsee vastavoimakseen toisenlaista ajattelua, jotta myös kunnallispolitiikan näkökulmasta kaupunkimme säilyisi hyvänä paikkana kaikille elää ja asua elämäntilanteiden muuttuessa.

Hyhkyläinen tamperelainen

Arkielämä kuluu varsin pitkälti työn ja vapaa-ajan vuorottelussa. Järjestötyö täyttää kalenteria myös. Vapaa-aikanani pyrin jaksamiseni mukaan tapaamaan ystäviäni ja tuttaviani arkityön ulkopuolelta.

Luottamusmies ja työsuojeluvaltuutettu

Olen ollut luottamustoimissa likimain 20 vuotta. Työpaikallani minua aikanaan pyydettiin silloisen pääluottamusmiehen toimesta ryhtymään ehdokkaaksi toimipaikkakohtaiseksi luottamusmieheksi ja tultuani valituksi aktiiviura ay-toiminnassa alkoi. Ajan kuluessa tehtävä muuttui työsuojeluvaltuutetun tehtäväksi ja sittemmin pääluottamusmiestehtäväksi ja edelleen alueelliseksi pääluottamusmiestehtäväksi nykyisellä työnantajallani. Nyt alueena Tampereen lisäksi on Turku, Pori ja Vaasa. Kyseinen luottamustehtävä pitää sisällään toiminnan kansallisessa yritysneuvostossa työntekijöiden edustajana. Luottamustehtävien puitteissa tehtäviin töihini liittyy pieni, mutta vireä ammattiosastoni, PAM Tamara 839.

Tapani Streng

Ikä: 52 vuotta

Ammatti: Hotellivirkailija, talousassistentti, alueellinen pääluottamusmies

Kaupunginosa: Hyhky

Luottamustehtävät: Ammattiosaston johtokunnan varajäsen

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *