Artikkeli: Kuntavaalit 2013–2018, Uutiset 2013–2018

5.4.2017 klo 19:47

Mikko Niemelä voitti Ruoveden nuorisovaalit

Mikko Niemelä

VK
Ruovedellä järjestettiin viime viikolla nuorisovaalit, joiden ylivoimaiseksi voittajaksi tuli aineenopettaja Mikko Niemelä. Hän sai yli kolmasosan kaikista annetuista äänistä. Vaalit järjesti Ruoveden lukion oppilaskunnan hallitus. Äänioikeus oli 8.- ja 9.-luokkalaisilla sekä kaikilla alle 18-vuotiailla lukiolaisilla.

Mikko Niemelä on Ruovedellä vasemmistoliiton ehdokkaana myös ensi sunnuntaina järjestettävissä varsinaisissa kuntavaaleissa.

Ääniä nuorisovaaleissa annettiin 101, joista yksi oli tyhjä, Mikko Niemelä sai 38 ääntä. Loput äänet jakaantuivat yli 20 ehdokkaan kesken. Äänestysaktiivisuus oli 71 prosenttia, mikä on huomattavasti enemmän kuin kuntavaalien äänestysprosentti.

Ruoveden varsinaisten kuntavaalien äänestysprosentti on viimeksi yltänyt samoihin lukemiin vuonna 1996, jolloin se oli 71,8 prosenttia. Vuoden 2012 kuntavaaleissa äänestysprosentti oli 66,5 – kuitenkin huomattavasti koko maan (58,3) ja Pirkanmaan (59,1) äänestysprosenttia korkeampi.

Vaaleista uutisoi ensimmäisenä Ruovesi-lehti.

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *